Polančec tuži državu zbog afere Spice, izračunao koliku odštetu može dobiti

Objavljeno, 23. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: NOVA TV / Screenshot / Damir Polančec
AUTOR
Redakcijski tekst

Damir Polančec i drugi akteri koji su pravomoćno oslobođeni u aferi Spice pripremaju zajedničku tužbu protiv države kojom traže odštetu za sve što su proživjeli.

“Kad netko s 43 godine dođe na vrh karijere, možete samo zamisliti kako je ta karijera mogla dalje trajati”, kaže za Dnevnik Nove TV odvjetnik Damira Polančeca, Anto Nobilo koji naglašava kako Polančec u 12 godina procesa nije mogao ništa raditi.

Tužbe će se sastojati od nezakonitog pritvaranja, povrede prava osobnosti, štete koja je nastupila zbog zamrzavanja imovine.

“Za postupak koji je trajao 12 godina, sve moguće naknade, dakle povrat putnih troškova, dnevnice za dolazak na ročišta, sve to skupa vam je u mojem slučaju manje od 100 tisuća kuna, dakle nekoliko desetaka tisuća kuna za 12 godina ukradenog života.

To je naknada koju netko, eto, smatra da je primjerena”, rekao je Polančec novinarki Josipi Krajinović i sve naziva vrlo uvredljivim za godine koje je proživio pod teretom sumnje.

Na sud je Damir Polančec morao doći više od 300 puta, prije nego što je čuo oslobađajuću presudu.

U 12 godina nakupilo se podosta i odvjetničkih troškova. Nobilo je izračunao da njegov trošak u tih 12 godina iznosi 4 milijuna kuna, navodi Dnevnik Nove TV.


Tagovi: AFERA SPICE DAMIR POLANčEC TUžI DRžAVU

NEDAVNO OBJAVLJENO