GOST NA N1

Polančec objasnio kako je osuđen za reflektore na stadionu u svom selu

Objavljeno, 16. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / Damir Polančec
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec govorio je u nedjelju o pravomoćnoj oslobađajućoj presudi u aferi Spice, Podravki, Agrokoru i drugim temama.

Gostujući u emisiji Točka na tjedan N1 televizije novinarki Nataši Božić Šarić odgovorio je na pitanje i i spornim reflektorima na seoskom stadionu u njegovu rodnom Đelekovcu, zbog čega je proglašen krivim i osuđen.

Hrvatska ima oko 400 tisuća stanovnika manje. 200 stanovnika manje je u Đelekovcu prema popisu stanovništva. Reflektori im nisu pomogli, pitala je voditeljica.

“Reflektori nisu pomogli, ali u odnosu na mnoga druga sela u našem okruženju, naše selo se još sasvim solidno drži. Kad se usporedi s istočnim dijelom Hrvatske, ta depopulacija u našem kraju je još uvijek manja nego u Slavoniji. Što se tiče reflektora, tamo su, nisu koristili meni nego nogometnom klubu i djeci.

To je jedan od kaznenih progona, što javnost ne zna, u kojemu mi se nije stavljalo na teret da se financirao iz državnog proračuna. To je slučaj u kojem smo nas četvorica bili optuženi, jedan je dobio status pokajnika, dvojica su se nagodili i ostaneš sam.

DOBILI SU OPROSNICE

Tu mi se stavljalo na teret da sam potaknuo vodeće ljude Zagreb montaže i obrta koji je izvodio radove da falsificiraju svoju poslovnu dokumentaciju. Ti ljudi koji su falsificirali su dobili oprosnice. Želim još jednom reći, izgrađeni su, služe i nisu financirani iz državnog proračuna”, odgovorio je Polančec.

Govoreći o Podravki i novoj predsjednici uprave Martini Dalić, kaže kako ga veseli da se ponovno vidi organski rast, na ključnim brendovima.

“Čini mi se da se Dalić počela oslanjati na kadrove koji su niknuli u Podravki i mislim da je to dobar put. Drago mi je da se konačno obnavlja i poslvna zgrada, to je poruka da se središte neće seliti, da se i dalje vjeruje u Podravku”, rekao je Polančec.

Kaže kako se zna koliko država ima vlasništva u kompaniji. Drži da je to dobro i država ne bi trebala vlasnički izlaziti iz Podravke, izvještaja N1.


Tagovi: DAMIR POLANčEC PODRAVKA REFLEKTORI SPICE

NEDAVNO OBJAVLJENO