TREBA STRPLJENJA

Pola grada raskopano zbog Aglomeracije, evo gdje se sve kopa

Objavljeno, 28. veljače 2022. Vijesti
# Foto: KOPRIVNIČKE VODE / Radovi u sklopu Aglomeracije na koprivničkoj Čardi
AUTOR
Redakcijski tekst

Zahuktali su se radovi na aglomeraciji diljem Koprivnice, a s njima i problemi u prometu te svakodnevnom životu grada.

“Koprivničke vode obavještavaju građane Koprivnice i prigradskih naselja da su radovi na projektu aglomeracije svakim danom sve intenzivniji na brojnim trasama, te ih ujedno mole za strpljenje i razumijevanje u vezi povremene privremene neprohodnosti prometnica.

U ulicama u kojima se obavljaju radovi povremeno će biti otežan promet, no alternativni putovi su osigurani za sve građane i većih problema u prometu ne bi trebalo biti. Povremeno i mjestimično građani neće moći vozilom do svojih dvorišta, no sanacija putova i zelenog koridora uz cestu obavit će se odmah nakon izgradnje i ispitivanja vodonepropusnosti novoizgrađenog sustava.

U tijeku su radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u prigradskim naseljima Kunovec Breg (Gorička ulica), Starigrad (Kanalska ulica, Teofila Hana i Galovićev breg), Draganovec (Vinogradarski put i Bukovačka ulica), Jagnjedovec i Bakovčica.

U naselju Kunovec Breg radovi na izgradnji kanalizacijske mreže i priključaka za korisnike su pri kraju te će se do svibnja obaviti ispitivanje sustava i sanacija putova te će svi radovi biti gotovi.

U gradu radovi su počeli potkraj prošle i početkom ove godine, a radi se o ulicama ili dijelovima ulica Miroslava Krleže, Herešinska cesta, Cvjetna ulica, Ivana Česmičkog, Čarda, Peteranska cesta, Stari Brežanec, Križevačka cesta, Dravska ulica, Vinica – više ulica, Močile – više ulica i Podolice – više ulica.

Podsjetimo, radovi na proširenju i modernizaciji vodovodne i kanalizacijske mreže u tijeku su i u naseljima u općinama Hlebine, Peteranec, Drnje, Đelekovec i Rasinja.

Procijenjena vrijednost obuhvata projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Koprivnica“ iznosi 410 milijuna kuna bez PDV-a, projekt je sufinanciran od strane Europske unije”, izvijestili su u ponedjeljak iz Koprivničkih voda.


Tagovi: AGLOMERACIJA KOPRIVNICA RADOVI

NEDAVNO OBJAVLJENO