NE ŠTIMA JOJ IMOVINSKA KARTICA

Pokrenut postupak protiv HSS-ove dužnosnice, nije prijavila svu imovinu

Objavljeno, 19. veljače 2020. Vijesti
# Foto: KOPRIVNIČKI IVANEC / Ivana Čoklica, zamjenica načelnika
AUTOR
Robert Mihaljević

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv Ivane Čoklice (HSS), zamjenice načelnika općine Koprivnički Ivanec.

Postupak je pokrenut zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa koja proizlazi iz nesklada između imovine prijavljene Povjerenstvu preklani u srpnju nakon stupanja na dužnost i stanja imovine danas.

U Povjerenstvu su objasnili kako nesklad između prijavljenog i stvarnog proizlazi iz podataka pribavljenih od mjerodavnih tijela iz kojih je vidljivo da nisu prijavljene sve nekretnine.

Kako doznajemo, riječ je o tri čestice u suvlasništvu supruga ivanečke donačelnice, a koje se zemljišnim knjigama vode kao vrt, sjenokoša i kuća.

Ivana Čoklica (HSS), zamjenica načelnika Koprivničkog Ivanca
Ivana Čoklica / Foto: Općina Koprivnički Ivanec

Uoči odluke o pokretanju postupka, Ivana Čoklica Povjerenstvu je objasnila kako te nekretnine nije navela u izvještaju o imovinskom stanju jer njih uživa njezina svekrva, a ne suprug ili oni kao obitelj.

No, Povjerenstvo je svejedno protiv nje odlučilo pokrenuti postupak zbog sumnje u povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Zaposlena je u Sport Visionu te prima plaću od 3800 kuna. Za volontersku funkciju zamjenice načelnika dobije još oko 3200 kuna mjesečno. Inače, prije toga je radila kao prodavačica u Slogi podravskoj trgovini za plaću od 2600 kuna.

Ivana Čoklica utjecajna je članica HSS-a u Podravini te potpredsjednica županijske stranačke organizacije žena. Donačelnica je općine na čijem je čelu načelnik Mario Švegović, predsjednik županijskog HSS-a.


Tagovi: HSS IMOVINA IVANA čOKLICA IVANEC POVJERENSTVO SUKOB INTERESA

NEDAVNO OBJAVLJENO