SVJESNO IH ZATAJILI

Pokojnica je imala petero djece. Troje je na ostavini to prešutjelo

Objavljeno, 20. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Trojki optuženoj za davanje lažnog iskaza tijekom ostavinske rasprave nakon smrti majke sudit će se ponovo jer im je ukinuta oslobađajuća presuda Općinskog suda u Koprivnici.

Dvije sestre od 55 i 47 godina te njihov brat (49) optuženi su da su na ostavinskoj raspravi kod javnog bilježnika u Đurđevcu svjesno zatajili da je pokojnica, osim njih, imala još dvoje djece.

Tako su ih isključili iz kruga nasljednika te su oni među sobom podijelili svu majčinu imovinu. Sestre su, inače, državljanke Austrije, a brat živi u Hrvatskoj.

“Županijski sud ukinuo je oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje jer je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice te donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika”, navodi se u odluci.

Općinski sud u Koprivnici dužan je ponovno provesti glavnu raspravu na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke, ponoviti ranije izvedene dokaze i pravilno ih ocijeniti te donijeti novu odluku.

Na oslobađajuću presudu žalilo se Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici smatrajući kako su optuženi ipak počinili kaznena djela davanja lažnog iskaza.


Tagovi: DJECA LAZNI ISKAZ MAJKA OSTAVINSKA

NEDAVNO OBJAVLJENO