Pogled iz zraka: niknuli novi vijadukti, kolodvori, pothodnici, mostovi

Objavljeno, 21. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: HŽ INFRASTRUKTURA / Vijadukt Carevdar
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i gradnji kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica za promet je u ponedjeljak navečer zatvorena dionica te pruge.

Kako javljaju iz HŽ infrastrukture, do ponedjeljka, 27. svibnja, u 23 sata za promet se zatvara dionica Križevci – Botovo. Također se zatvara dionica između kolodvora Dugo Selo i Vrbovec od petka, 24. svibnja, u 0.10 sati do nedjelje, 26. svibnja, u 18.50 sati.

Radovi se izvode kako bi se promet preusmjerio na novi kolosijek između stajališta Majurec i Vojakovački Kloštar, odnosno u promet će biti pušteno još 5,7 kilometara novoizgrađene pruge.

Izvodit će se i završni radovi ugradnje skretnica i izgradnje preostalog kolosijeka u kolodvoru Novo Drnje, a između Dugog Sela i Vrbovca radit će se na pothodniku Božjakovina.

HŽ Infrastruktura objavila je nove fotografije iz zraka koji otkrivaju kako radovi i kapitalni objekti na pruzi lijepo napreduju. Vide se, tako, novi kolodvori i stajališta, dva pothodnika u Koprivnici, vijadukti i mostovi.

Planirani završetak svih radova na oba projekta gradnje pruge (Križevci-Koprivnica-mađarska granica te Dugo Selo-Križevci) je kraj 2025. godine.


Tagovi: DRUGI KOLOSIJEK PRUGA RADOVI

NEDAVNO OBJAVLJENO