ODABRAN IZVOĐAČ RADOVA

Podravsku brzu cestu gradit će tvrtka Bandićeva prijatelja

Objavljeno, 23. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: HRVATSKE CESTE / Trasa dionice brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog
AUTOR
Redakcijski tekst

Odabrana je tvrtka koja će graditi nastavak brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog dužine 7,5 kilometara.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izvijestio je kako će cestu kao najpovoljniji ponuditelj graditi zagrebački Kamgrad, i to za 286 milijuna kuna (s pdv-om).

Rok za dovršetak radova je 30 mjeseci pa bi dionica trebala biti gotova najkasnije do ljeta 2023. godine. Gradit će se samo lijevi, sjeverni kolnik buduće brze ceste. Desni, južni kolnik ide kad se za to steknu uvjeti.

Kilometar ceste, dakle, stajat će 38 milijuna kuna, što znači kako će se za svaki izgrađeni metar izvodtelju platiti 38.000 kuna.

Na trasi brze ceste sagradit će se most Glogovnica 2, prolaz do kuća i imanja Kalvarija te prijelazi do sela i zaselaka Lemeš 1, Lemeš 2 i Brezov most.

Na natječaj za gradnju dionice do Kloštra Vojakovačkog stiglo je šest ponuda, a najpovoljnija bila je zagrebačke tvrtke Kamgrad s iznosom od 229 milijuna kuna bez pdv-a.

Kamgrad, inače, ima brojne ozbiljne reference, među ostalim rekonstruirao je i veliki zagrebački rotor kao nositelj zajednice ponuditelja. Vlasnika Kamgrada Dragutina Kamenskog povezuje se sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Turski Bergez insaat ponudio je 299 milijuna kuna, Strabag 266, slovensko Cestno podjetje 258, kineski China road and bridge corporation 249, zagrebačka Zagorje gradnja 235, a Kamgrad 229 milijuna kuna.


Tagovi: BRZA CESTA KAMGRAD MILAN BANDIć

NEDAVNO OBJAVLJENO