HUMANOST NA DJELU

Podravska banka u suradnji sa Županijom udrugama donirala 40.000 kuna

Objavljeno, 18. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Svečano uručivanje donacija Podravske banke u suradnji sa Županijom održano je u srijedu u Koprivnici. To je treća godina zaredom kako se provodi zajednička humanitarna aktivnost Županije i Pobe.

Donacije su dodijeljene organizacijama i udrugama humanitarnog i socijalnog karaktera, s posebnim naglaskom na pomaganje djeci i socijalno osjetljivim društvenim skupinama.  

Daniel Unger je u ime Podravske banke zahvalio Županiji na partnerskom odnosu te izrazio zadovoljstvo što se inicijativa pomaganja potrebitima nastavila i ove godine.

“Vrlo nam je bitan partnerski odnos sa Županijom kojoj doniramo sredstva jer ona ima najbolji uvid u potrebe zajednice i zna kako najbolje raspodijeliti pomoć potrebitima“, istaknuo je član Uprave Podravske banke Daniel Unger. 

Ukupna sredstva od 40.000, koja će se utrošiti namjenski, prema iskazanim potrebama, u jednakim su iznosima raspoređena na osam udruga i organizacija.

Predstavnici udruga i Podravske banke sa županom Darkom Korenom

Udruga „Latice“ svoju će donaciju utrošiti na adaptaciju prostora, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Mali princ“ će sredstva utrošiti na materijal za aktivnosti i prehranu korisnika poludnevnog boravka.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ donaciju će koristiti za troškove prijevoza osoba s intelektualnim teškoćama u poludnevni boravak.

Udruga za terapijsko jahanje „Osmijeh“ donacijom će financirati dio troškova programa terapijskog jahanja, a županijsko Društvo multiple skleroze donaciju će iskoristiti za troškove terapije ultrazvukom.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica donacijom će financirati nabavu senzornih ploča, a Centar Križevci nabavu glazbenih instrumenata. Odjel za učenike s teškoćama u razvoju đurđevačke Osnovne škole donaciju će utrošiti za nabavu materijala za izvannastavne aktivnosti.


Tagovi: DONACIJE POBA UDRUGE

NEDAVNO OBJAVLJENO