OČITOVANJE BURZI

Podravska banka: Sankcije Rusiji i rat u Ukrajini ne utječu na naše poslovanje

Objavljeno, 07. ožujka 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Podravska banka u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Uprava Podravske banke očitovala se na upit Zagrebačke burze o mogućem utjecaju rusko-ukrajinske krize i sankcija na poslovanje banke.

Iz Pobe navode kako im nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje bi mogle utjecati na cijenu dionice na Zagrebačkoj burzi.

“Banka je analizirala i procijenila rizike kojima može biti izložena zbog rusko-ukrajinske krize i sankcija te u portfelju banke nisu identificirani klijenti sa značajnom ovisnošću o ruskom, ukrajinskom ili bjeloruskom tržištu.

Nije identificirano izravno povećanje kreditnog rizika. Identificirani su klijenti čiji pojedini članovi grupe posluju na navedenim tržištima te imaju značajne udjele na istima.

S obzirom da se radi o diverzificiranim grupama u kojima članice nisu međusobno ovisne te inudstrije nisu povezane, zasad nisu prepoznati efekti koji bi povećali kreditni rizik ili imali utjecaja na likvidnost navedenih klijenata, a koji bi nastali kao posljedica rusko-ukrajinske krize.

Banka aktivno procjenuje poremećaje na globalnim robnim i financijskim tržištima te analizira potencijalne rizike”, tumače u ponedjeljak u koprivničkoj Podravskoj banci.


Tagovi: BURZA DIONICE PODRAVSKA BANKA RUSIJA SANKCIJE

NEDAVNO OBJAVLJENO