RAST PRIHODA I DOBITI

Podravska banka povećala naknade i provizije za 18 posto

Objavljeno, 30. listopada 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Sjedište Podravske banke u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravska banka ostvarila je u prvih devet mjeseci ukupne neto prihode u iznosu od 98 milijuna kuna, što je 5 posto više nego u istom razdoblju lani.

Neto dobit iznosila je 12,5 milijuna kuna i bila je veća za tri milijuna, odnosno 30 posto u odnosu na prošlu godinu kad je bila 9,6 milijuna kuna.

Prema financijskom izvještaju koprivničke banke, kamatni prihodi u prva tri ovogodišnja kvartala iznosili su 75,5 milijuna kuna i bili su na istoj razini kao prošle godine. No, zato su porasli prihodi od bankarskih naknada i provizija (kartično poslovanje, plaćanja, krediti): iznosili su 33 milijuna kuna, što je 18 posto, odnosno 5 milijuna kuna više.

Ukupna aktiva Pobe potkraj trećeg kvartala iznosila je 4,03 milijarde kuna, što je veće za oko 2,3 posto u odnosu na kraj prošle godine. To je prvi put da je kapital banke veći od četiri milijarde kuna.

Posljednjeg dana rujna u Podravskoj banci radio je 231 zaposlenik, što je osmero manje nego posljednjeg dana prosinca prošle godine.

Rashodi za zaposlene u prvih devet mjeseci iznosili su oko 34 milijuna kuna i to je smanjenje od 5 posto u usporedbi s prva tri kvartala prošle godine.


Tagovi: KVARTAL NAKNADE POBA PODRAVSKA BANKA

NEDAVNO OBJAVLJENO