FINANCIJSKI REZULTATI

Podravska banka objavila polugodišnje brojke: dobit veća za čak 550 posto

Objavljeno, 30. srpnja 2019. Financijer
# Foto: PODRAVSKA BANKA
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravska banka ostvarila je dobit veću za čak 550 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Stoji to u polugodišnjem financijskom izvještaju koji otkriva iznadprosječan rast svih pokazatelja.

Potkraj lipnja imovina banke iznosila je 3,45 milijardi kuna i bila je dva posto veća nego na zadnji dan lanjskog prosinca. Prihodi iz poslovanja rasli su 20 posto, a dobit prije oporezivanja iznosila je oko 15 milijuna kuna.

Knjigovodstveno Poba je prikazala 30 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja jer je tu i stavka od 15,5 milijuna kuna, za koliko je povećana vrijednost dužničkih instrumenata (obveznice).

Podsjetimo, lani je Podravska banka ostvarila godišnju neto dobit u iznosu 12,1 miijun kuna. U prvoj polovici ove godine dobit je, dakle, barem dvostruko viša.

Prema financijskom izvještaju za prvo ovogodišnje polugodište, depoziti klijenata veći su za 113 milijuna kuna, što je rast od gotovo pet posto. Kreditni plasmani klijentima pak povećani su za 129 milijuna kuna.

Inače, to je prvi izvještaj za koji je posve odgovorna nova Uprava Podravske banke na čelu s Goranom Varatom. On je u travnju naslijedio dugogodišnjeg šefa uprave Julija Kuruca. Osim Varata, u upravi su još Daniel Unger i Renata Vinković.


Tagovi: DOBIT IZVJESTAJ PODRAVSKA BANKA

NEDAVNO OBJAVLJENO