NAJBOLJA BANKA

Podravska banka dobila Zlatnu kunu HGK-a za odlično poslovanje u prošloj godini

Objavljeno, 04. listopada 2019. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević / Podravska banka u Koprivnici
AUTOR
PROMO SADRŽAJ

Podravska banka je najuspješnije trgovačko društvo u Koprivničko-križevačkoj županiji, u kategoriji banaka za 2018. godinu.

Zlatna kuna HGK-a uručena im je na svečanosti u Županijskoj gospodarskoj komori u Koprivnici.

Tijekom čitave svoje povijesti, Podravska banka je nositelj razvoja i gospodarskog prosperiteta na području Podravine i Prigorja. Banka je u 2018. godini, ostvarila rast u svim strateškim segmentima poslovanja. Ukupna bilanca je rasla 3,2 posto, na skoro 3,4 milijarde kuna.

Ostvarena je dobit prije oporezivanja nešto preko 15 milijuna kuna te neto dobit od približno 12 milijuna kuna. Ukupni depoziti klijenata na kraju 2018. godine, iznose blizu 2,5 milijardi kuna i porasli su u odnosu na prethodnu godinu za 1,4 posto.

Ukupni bruto plasmani klijentima iznosili su približno 2,1 milijardi kuna, što je za 5,7 posto više u odnosu na kraj prethodne godine. Pri tome je rast plasmana stanovništvu  iznosio gotovo 14 posto više nego godinu ranije.

Gospodarstvenicima na području županije plasirano je blizu 200 milijuna kuna za projekte razvoja poslovanja, čime se dokazuje konkurentnost ponude i posebni senzibilitet za podržavanje projekata važnih za razvoj i daljnji napredak lokalne sredine iz koje potječe.


Tagovi: HGK PODRAVSKA BANKA ZLATNA KUNA

NEDAVNO OBJAVLJENO