VISOKI MENADŽERSKI IZVOR TVRDI:

‘Podravku će preuzeti Dalić ili Doko, a ovo je najizglednija opcija’

Objavljeno, 19. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Član uprave za financije Davor Doko popravlja kravatu
AUTOR
Robert Mihaljević

Mjesecima prije prerane smrti predsjednika uprave Podravke Marina Pucara, a svakako još od sredine prošle godine, u visokim menadžerskim krugovima ime Martine Dalić često se spominjalo.

Da je Pucar teško bolestan, doznalo se još u jesen 2018. godine. Direktorski i politički krugovi potom su 2020. nagađali kako će se Pucar povući s funkcije zbog odlaska na liječenje.

Upravo u to doba isplivalo je ime bivše potpredsjednice Vlade koja je dala ostavku nakon neugodnih otkrića o Agrokorovoj skupini Borg.

Ako se Pucar povuče, naslijedit će ga Martina Dalić“, s nevjericom smo sredinom 2020. slušali Podravkina utjecajnog menadžera s dobrim vezama u visokoj politici.

Burilović nema šanse

Tih dana držali smo kako je to samo jedna od brojnih političkih špekulacija kakvih smo se posljednjih godina naslušali u Podravki. Danas se pokazuje kako to doista nije bio samo neumjesan trač.

Martina Dalić u užem je izboru za novu predsjednicu uprave Podravke, potvrđuje nam i danas više izvora iz menadžerskih i političkih krugova. Prema istim izvorima, šef HGK-a Luka Burilović nema baš nikakve šanse.

S druge strane, tvrdi u ponedjeljak naš sugovornik, direktor Adrisova Cromarisa Goran Markulin, koji je već bio član uprave Podravke, navodno nije ostavio dobar dojam na predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s kojim je prošli tjedan razgovarao.

Zato su danas – ako je vjerovati našim izvorima – na stolu tek dva ozbiljna kandidata za novog šefa Podravke: Martina Dalić koju gura premijer i član uprave za financije Davor Doko koji je eksponent mirovinskih fondova.

“Sve je moguće. No, ovog časa najbliža je opcija da Doko vodi Podravku do kraja mandata ove uprave. Dakle, do veljače iduće godine”, priča nam kompanijski menadžer.

Novi šef NO-a Belupa

Objašnjava kako su lokalni izbori pred vratima i teško je da će se Plenković već sad kockati imenovanjem Martine Dalić. A do veljače iduće godine stvari se mogu do kraja posložti jer će s ionako birati nova uprava Podravke, ali i Belupa.

Nakon afere s Gabrićevim masonima, direktor Belupa Hrvoje Kolarić lani je dobio samo dvogodišnji mandat koji mu istječe u svibnju 2022. godine. O novom čelniku Belupa, dakle, odlučivat će nova uprava Podravke.

I Nadzorni odbor Belupa mora ovih dana dobiti novog čelnika jer je tu funkciju obavljao Marin Pucar. Članovi NO-a su Petar MiladinDavor DokoBranka Perković i Željko Dragec

Što, dakle, slijedi? Premda je bilo najavljeno kako će se sjedica NO-a Podravke na kojoj bi se birao novi predsjednik uprave održati u četvrtak, doznajemo da je odgođena za idući tjedan.


Tagovi: DAVOR DOKO MARTINA DALIć PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO