Podravkina vrijednost u samo sat vremena narasla za pola milijarde kn!

Objavljeno, 07. kolovoza 2023. Financijer
# Foto: PODRAVKA / Martina Dalić na pikniku je zaigrala badminton
AUTOR
Robert Mihaljević

U prvih sat vremena trgovanja dionicom u ponedjeljak Podravkina tržišna vrijednost skočila je za čak 71 milijun eura, odnosno više od pola milijarde kuna!

Dionica Podravke nešto prije 10 sati na Zagrebačkoj je burzi ostvarila novi povijesni rekord od čak 139 eura (oko 1050 kuna).

Bio je to skok od gotovo 8 posto u odnosu na zaključnu cijenu od petka koja je iznosila također rekordnih 129 eura. Tog trena, oko 10 sati, ukupna tržišna vrijednost Podravke bila je oko 990 milijuna eura.

Nastavi li se ovakav interes investitora za tom dionicom, Podravka bi vrlo brzo mogla doseći tržišnu vrijednost od čak milijardu eura. To je, naime, bio ‘mokri san’ svih čelnika Podravke proteklih godina. Martini Dalić taj bi se ‘san’ mogao ispuniti.

U trenutku dok ovo pišemo (ponedjeljak, 10.30 sati), dionica iznosi 136 eura. Promet je dotad iznosio 439.000 eura i bio je najveći na burzi.

Podravka se tijekom dana morala očitovati na upit Zagrebačke burze o postojanju povlaštenih informacija vezano za povećanu volatilnost u trgovini dionicama.

“Društvu nisu poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na nastanak povlaštenih informacija koje bi mogle imati za posljedicu promjenu cijene dionica, a da ne proizlaze iz informacija koje su općepoznate ili koje su ranije dostavljene burzi”, odgovorili su iz Podravke.

U top 10 najvećih dioničara Podravke zasad nema promjena: mirovinski fondovi drže oko 52 posto, a državni oko 25 posto vlasničkog udjela.


Tagovi: BURZA DIONICA MILIJARDU EURA PODRAVKA VRIJEDNOST

NEDAVNO OBJAVLJENO