Podravkina panceta u jednom dućanu 286 kn, u drugom 180 kn! Kako, zaboga?

Objavljeno, 06. studenoga 2022. Vijesti
# Foto: ČITATELJ / Panceta u Intesparu u lipnju stajala 235 kuna
AUTOR
Redakcijski tekst

Nevjerojatan slučaj otkrio je na društvenoj mreži kupac koji je ovih dana navratio u prodavaonicu Lonia u Zagrebu.

Tamo je, naime, naletio na Podravkinu pancetu koja stoji čak 286,19 kuna za kilogram! Ista se panceta po istoj cijeni može naći i u ponudi na Woltu koji će vam je dostaviti upravo iz Lonia trgovine.

Cijena pancete šokantna je sama po sebi, a još je nevjerojatnije da potpuno isti proizvod stoji osjetno manje u Konzumu. Tamo se Podravkina panceta, primjerice, jučer prodavala za 179,99 kuna. Isti proizvod u dva različita dućana – razlika u cijeni čak 106 kuna!

Kako je to moguće, sigurno se pitate. Lijepo: ovdje je jasno da Podravka nema baš nikakve veze s cijenom od 286,19 kuna. Logično je da Konzum kao najveći maloprodajni partner Podravki na domaćem tržištu dobiva od nje dodatne rabate, ali nemoguće je da razlika u nabavnoj cijeni u Konzumu i Loniji tolika.

Prije će biti da je riječ o trgovačkoj marži koja se, kako se u ovom slučaju čini, u Loniji otela s lanca, barem kad je riječ o Podravkinoj panceti.

Inače, Podravkina panceta i u lipnju nam je dospjela u fokus kad nas je šokirani čitatelj izvijestio da u Intersparu u Koprivnici stoji točno 234,99 kuna. Za taj iznos u Konzumu se tih dana moglo kupiti oko 6 kilograma vratine bez kosti ili nešto više od 4 kilograma svinjskog buta bez kosti.


Tagovi: CIJENA KONZUM LONIA PANCETA PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO