REKORD NA BURZI

Podravkina dionica najviša u povijesti, čeka se imenovanje nove uprave

Objavljeno, 18. siječnja 2022. Financijer
# Foto: DAINICA.HR / PODRAVKA / ZAGREBAČKA BURZA / Rast cijene dionice u protekla dva dana
AUTOR
Robert Mihaljević

Dionica Podravke današnji trgovinski dan na Zagrebačkoj burzi počinje na povijesno najvišoj razini od čak 706 kuna. Toliko nikad nije vrijedila.

Riječ je o zaključnoj cijeni trgovanja u ponedjeljak, kad je rasla 2,32 posto uz ostvaren promet od 3,64 milijuna kuna. Podravkina je dionica u samo dva dana – u petak i ponedjeljak – narasla za čak 7 posto. Što je razlog tako velikom interesu investitora za Podravku – zasad nije poznato.

U samo dva dana tržišna vrijednost cijele Podravke povećana je za oko 300 milijuna kuna i danas iznosi više od pet milijardi kuna. Bit će zanimljivo pratiti hoće li rast biti nastavljen i u utorak.

Mandat istječe 24. veljače

Podravku, inače, ovih dana čeka potvrđivanje novog petogodišnjeg mandata upravi predvođenoj Martinom Dalić. Sjednica Nadzornog odbora trebala je biti održana u petak, ali je naprasno odgođena.

U poslovno-političkim krugovima pojavile su se špekulacije kako to ima veze s aferom u Hrvatskoj narodnoj banci i potencijalnim odlaskom guvernera Borisa Vujčića na čije bi mjesto, po tim ničim potvrđenim pričama, mogla zasjesti upravo Martina Dalić. No, to je i dalje na razini pukog trača.

Mandat Podravkinoj upravi istječe 24. veljače i dotad se mora izabrati nova. Očekuje se da bi se sjednica Nadzornog odbora mogla održati nakasnije do kraja siječnja.


Tagovi: DIONICA MARTINA DALIć PODRAVKA RAST UPRAVA ZAGREBAčKA BURZA

NEDAVNO OBJAVLJENO