Podravka želi zaposliti radnike Varteksa. Vabi ih sloganom “Izaberi sigurno”

Objavljeno, 15. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Tvornica Kalnik u Varaždinu
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je upravo objavila kako je u potrazi za većim brojem radnica i radnika u svojoj tvornici za preradu voća i povrća Kalnik u Varaždinu.

Slogan njihova natječaja je “Izaberi sigurno – zaposli se u Kalniku”, a kampanju pretežno provode na varaždinskom području. Čini se kako ciljaju na točnu određenu skupinu zaposlenika koji rade u prilično nesigurnom okruženju – varteksovce.

U prvom valu

Podravka, tako, traži više strojobravara, električara, mehaničara i drugih srodnih zanimanja, potom više radnika za rad na proizvodnim linijama i strojevima te vozače viličara, skladišne radnike, tehničare i druga zanimanja.

Kako neslužbeno doznajemo, u prvome valu Podravka namjerava na neodređeno zaposliti 20 do 30 radnika, a moguće je da ih na koncu bude primljeno i 50 ako stigne više kvalitetnijih prijava radnika s iskustvom u traženim zanimanjima.

Traže se osobe SSS i VKV profila, a radno iskustvo u industrijskom okruženju je prednost. Nudi se posao na neodređeno vrijeme, stabilno i sigurno radno okruženje te redovita primanja”.

Tu je i “dodatak za smjenski rad i uvjete rada, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknada za prijevoz, uplata u III. mirovinski stup, isplata regresa, božićnice, uskrsnice, subvencionirana prehrana te druge pogodnosti temeljem kolektivnog ugovora”.

Plaća 1164 eura

Prosječna neto primanja običnih radnika u Podravki d.d. u prosincu lani iznosila su 1164 eura, što je 185 eura više nego u prosincu predlani.

Stručni zaposlenici s VSS-om i bruto ugovorima zarađivali su 1881 eura neto, što je oko 230 eura više, a menadžeri su u prosjeku u prosincu dobivali 3247 eura, odnosno 135 eura više nego u prosincu pretprošle godine.

Radnici Podravke primaju i neoporezivi dodatak kojeg tvrtka isplaćuje svim radnicima u jednakim mjesečnim iznosima temeljem limita koji su za te isplate utvrđeni pravilnikom o porezu na dohodak. Lani je taj fiksni dodatak iznosio 82,95 eura neto mjesečno.


Tagovi: NATJECAJ PODRAVKA POSAO RADNICI TVORNICA KALNIK VARTEKS

NEDAVNO OBJAVLJENO