NIKAD VIŠE ZARAŽENIH

Podravka uvodi rad subotom jer je mnogo radnika zbog zaraze ‘izvan stroja’

Objavljeno, 24. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Tvornica u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Sve više je hrvatskih tvrtki u problemima zbog naglog širenja epidemije u petom valu zbog pojave omikron varijante koronavirusa.

Mnogo zaposlenih je izvan stroja zbog zaraze i izolacije, pa su kompanije na mukama kako neometano voditi proizvodne procese. U Podravki također otkrivaju kako ovog časa imaju najviše zaraženih radnika od početka epidemije. No, uvjeravaju da proizvodni i drugi poslovni procesi zbog toga neće trpjeti.

Marinko Beljo, direktor Podravkine korporativne sigurnosti, u ponedjeljak u izjavi za Dnevnik Nove TV potvrđuje da imaju najviše zaposlenih ‘izvan stroja’ još od proljeća predlani, kad se epidemija počela širiti u Hrvatskoj.

Uvest će se rad subotom, što je jedan oblik prekovremenog rada. No, niti u jednom trenutku nije došao u pitanje proces proizvodnje, kao i opskrbe potrošača”, naglasio je Beljo.

Problem će, međutim, nastati ako peti val potraje i ako broj novozaraženih bude rastao više od očekivanja. Epidemiolozi, naime, predviđaju kako bi brojke mogle početi padati u prvim tjednima veljače.


Tagovi: MARINKO BELJO PODRAVKA RAD SUBOTOM RADNICI ZARAžENI

NEDAVNO OBJAVLJENO