Podravka u srijedu otvara novo veliko gradilište u Koprivnici

Objavljeno, 01. srpnja 2024. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Izgled novog transportnog centra
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka u srijedu otvara još veliko gradilište u Koprivnici: počinje gradnja novog transportnog centra na području industrijske zone Danica, u blizini postojećih tvornica.

“Riječ je o još jednoj investiciji u sklopu našeg snažnog investicijskog ciklusa. Novi centar zamijenit će postojeći zastarjeli objekt i doprinijeti većoj prometnoj sigurnosti i poboljšanju radnih uvjeta”, kažu u Podravki.

Novi transportni centar zamijenit će postojeći, stari objekt uz Đelekovečku cestu, na čestici koja ima status kulturnog dobra. Riječ je o dijelu Spomen područja Danica, pa tamošnje objekte nije moguće rušiti ili rekonstruirati.

Budući izgled novog transportnog centra / Foto: Podravka

U Podravki kažu kako se novi transportni centar gradi zbog zastarjelosti postojećeg, potrebe za većom prometnom sigurnosti prilikom uključivanja na glavnu prometnicu te općeg poboljšanja uvjeta rada.

Investicija će, zapravo, uključivati radionicu za popravak teretnih vozila, nove urede za cijeli transport, organizaciju prijevoza i rutiranje, praonicu i točionicu za vozila te parkiralište za teretna i osobna vozila.

Završetak radova očekuje se do kraja godine. Vrijednosti projekta je oko 2,5 milijuna eura, potvrdili su nam u koprivničkoj Podravki.


Tagovi: GRADILISTE PODRAVKA TRANSPORTNI CENTAR

NEDAVNO OBJAVLJENO