Podravka u ožujku počinje graditi LDC vrijedan čak 300 milijuna kuna

Objavljeno, 11. siječnja 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Gradilište nove tvornice tjestenine kod tvornica Vegete i juha na Danici u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

U ožujku bi trebala početi izgradnja velikog logističko-distributivnog centra Podravke u koprivničkoj industrijskoj zoni Danici.

Prema neslužbenim informacijama, investicija je vrijedna čak 300 milijuna kuna, a u novom suvremenom LDC-u objedinit će se na jednome mjestu disperzirana Podravkina skladišta i manipuliranje robom. U novom objektu trebalo bi raditi stotinjak ljudi: dio postojećih i dio novih radnika.

Riječ je o najvećoj investiciji u aktualnom investicijskom ciklusu u prošloj i ovoj godini ukupno teškom oko 1,3 milijarde kuna. Podravka je potvrdila kako radovi počinju u prvome kvartalu ove godine, a “rok dovršetka investicije definirat će razdoblje potrebno za isporuku tehnologije”.

“Podravka će povećati efikasnost u logističko-distributivnom segmentu poslovanja kroz optimizaciju broja skladišnih prostora, minimizaciju internog transporta te veću kontrolu troškova. To će imati i pozitivan utjecaj na okoliš kroz smanjenje emisija ugljičnog dioksida”, navode u kompaniji.

Sunčane elektrane

Počela je i izgradnja nove tvornice tjestenine koja se gradi uz postojeće tvornice vegete i juha, a investicija je vrijedna oko 100 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti dovršeni u srpnju, a prva tjestenina u novoj tvornici trebala bi se proizvesti već u kolovozu. Otvorit će se 20-ak novih radnih mjesta.

Tijekom 2022. godine Podravka je obnovila poslovnu zgradu (vrijednost 105 milijuna kuna), otvorila nove pogone u tvornici Kalnik u Varaždinu i izgradila prve sunčane elektrane na tvorničkim krovovima.

Tijekok 2023. godine pak otvorit će se nova tvornica tjestenine, početi gradnja velikog logističko-distributivnog centra i nastavak gradnje sunčane elektrana. Sunčane elektrane izgradili su na krovovima tvornice juha i vegete, dječje hrane i kremnih namaza te na dijelu mesne industrije Danica.

Krenula je i realizacija druge faze izgradnje sunčane elektrane koja obuhvaća preostale objekte na lokaciji Danica, a treća faza investicije odnosi se na objekte na lokaciji Belupo. Sve će biti dovršeno tijekom ove godine.


Tagovi: INVESTICIJE IZGRADNJA LDC LOGISTIčKI CENTAR PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO