KREĆE VELIKA INVESTICIJA

Podravka u obnovu poslovne zgrade ulaže čak 100 milijuna kuna

Objavljeno, 02. rujna 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka uskoro kreće u temeljitu obnovu poslovne sedmerokatnice u Koprivnici. Prema neslužbenim informacijama, radovi bi mogli početi već u listopadu.

Investicija je teška čak 100 milijuna kuna, a podrazumijeva kompletnu obnovu pročelja, unutrašnjosti, svih instalacija, okoliša s parkiralištem. Riječ je o pasivnoj zgradi s najvišim energetskim razredom i golemom uštedom energije.

Malo je poznato da Podravkina poslovna zgrada nema klimatizaciju niti sustav ventilacije prostora, pa su ljeti, za nesnosnih vrućina, uvjeti za rad gotovo nemogući.

Potrgane rolete

Prema neslužbenim informacijama, građevinska dozvola je već ishođena i idućih tjedana očekuje se odabir izvoditelja radova. Korona kriza u tom slučaju tvrtki ide na ruku jer će mnogi zaposlenici iz administracije raditi od kuće.

Podravkina poslovna zgrada u Starčevićevoj ulici izgrađena je 1974. godine i otad se u nju nije ulagalo gotovo ništa. Simbol zapuštenosti najviše odaju potrgane rolete koje vise s prozora i bodu u oči svakoga tko tamo prolazi.

Ovih dana pak traju radovi i na uređenju Podravkina rekreacijskog centra (PRC) u koprivničkome Starigradu gdje su tvrtkini poznati restorani Podravska klet i Štagelj. Doznajemo kako je investicija teška desetak milijuna kuna.

Uredit će se moderna terasa s pergolama, odnosno samostalnim sjenicama u produžetku stražnjeg dijela restorana Štagelj. U nastavku pergola bit će travnato igralište, a malo dalje i veliko dječje igralište s različitim napravama i novim travnjakom.

Večernjakova svečanost

Dvije pergole, samostojeće sjenice, postavljene su i uz dječje igralište sa spravama. Popularni PRC uredit će se kao obiteljsko okupljalište i izletište, ali i omiljeno mjesto za svadbene i slične svečanosti.

Kako doznajemo, prigodu da ga službeno uskoro će imati velika, sedma po redu Večernjakova svečanost proglašenja najboljeg OPG-a u Hrvatskoj. Trebalo je to biti već ove subote, ali izgleda da bi se sve moglo pomaknuti jer je obilna kiša usporila radove.

Izvori iz HDZ-a pak otkrivaju kako bi na svečano proglašenje najboljeg OPG-a, ali i otvorenje Podravkina PRC-a, trebao doći i premijer Andrej Plenković sa suradnicima.


Tagovi: PODRAVKA PRC TERASA ZGRADA

NEDAVNO OBJAVLJENO