JEDNOM PODRAVKAŠ...

Podravka se dirljivim riječima oprostila od svojeg predsjednika uprave

Objavljeno, 06. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš, riječi su koje je Marin Pucar kao predsjednik Uprave Podravke znao vrlo često govoriti u uvijek emotivnim obraćanjima svojim Podravkašicama i Podravkašima.

I nisu to bile samo riječi. Svakim je danom, svakom odlukom, aktivnošću, projektom, sastankom ili druženjem pokazivao koliko je svog znanja, volje, iskustva i srca ugradio u „kompaniju sa srcem“.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu – mesnu industriju Podravke gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki.

Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo na mjesto člana Uprave, a 2014. postaje Predsjednikom Uprave Zvečeva te tu funkciju obnaša do kolovoza 2016. godine. Nakon toga, u veljači 2017. godine slijedi povratak u Podravku gdje postaje Predsjednikom Uprave.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Svoje obrazovanje nastavlja i dalje te 2020. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku završava doktorski studij Management na temu “Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji”.  

Značajno poslovno iskustvo, kontinuirano obrazovanje, liderske sposobnosti i nevjerojatna energija, doveli su Podravku pod njegovim vodstvom do najboljih rezultata u svojih više od 70 godina postojanja.

To je prepoznala i poslovna zajednica tako da pored brojnih funkcija koje je obnašao, između ostalog i kao zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, u rujnu 2020. godine izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Ovim putem u ime svih Podravkašica i Podravkaša izražavamo najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima.

Hvala ti naš Predsjedniče na svemu od srca, pravog onog Podravkaškog kojeg si stalno s ponosom isticao.


Tagovi: MARIN PUCAR PODRAVKA UMRO

NEDAVNO OBJAVLJENO