GDJE IMA DIMA, ZIHER IMA I VATRE

Jake snage HDZ-a i Podravke na gospodarskom sajmu u Mostaru. Šuška se i o novoj tvornici

Objavljeno, 10. travnja 2019. Vijesti
# Foto: Županijska gospodarska komora
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnička delegacija opet je u organizaciji Županijske komore Koprivnica hodočastila na međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru. I tako već gotovo dva i pol desetljeća, premda nikome nisu poznati konkretni gospodarski učinci odlazaka političara i pokojeg poduzetnika u Hercegovinu.

Tradicionalno, na sajmu u Mostaru glavni su sjeverni gosti bili župan Darko Koren, dožupan Darko Sobota, saborski zastupnik Damir Felak, tajnik županijskog HGK-a i član Nadzornog odbora Podravke Krunoslav Vitelj. Zadnjih godina društvo im redovito pravi i članica uprave Podravke Ljiljana Šapina.

Na ovoj sajamskoj fotografiji koprivničke Županijske gospodarske komore su (slijeva): župan Darko Koren, šef križevačke tvrtke Radnik i čelnik gospodarskog vijeća županijskog HGK-a Mirko Habijanec (HDZ), šefica županijskog protokola Melita Ivančić, tajnik koprivničkog HGK-a Krunoslav Vitelj (HDZ), Podravkin direktor u BiH Milan Šarlija, članica uprave Podravke Ljiljana Šapina (HDZ), saborski zastupnik HDZ-a Damir Felak i dožupan Darko Sobota (HDZ).

“Podravkino je strateško opredjeljenje i interes prisutnost na tržištu BiH, pa samim tim i na Mostarskome sajmu gospodarstva, među našim partnerima i suradnicima. Ovo je zbilja dio godine kojemu se uvijek posebno radujemo i nema sumnje da će tako biti i u narednim godinama“, kazala je Podravkina menadžerica Ljiljana Šapina na otvorenju sajma, a prenose BiH mediji.

Podravka ima poseban odnos prema Hercegovini. Večernji je lani u kolovozu tako objavio kako bi u blizini Mostara trebala početi gradnja Podravkine tvornice za preradu rajčice. a suhi koncentrat rajčice izvozio bi se u Podravkin pogon u Umagu. Premda su informaciju da već naveliko traže lokaciju za tvornicu u okolici Mostara iz Podravke odmah odlučno demantirali, poslovično dobro upućen Večernjakov novinarski pool u Hercegovini nije tu vijest iscuclao iz prsta. Odnosno – gdje ima dima, sigurno ima i vatre.


Tagovi: MOSTAR PODRAVKA SAJAM

NEDAVNO OBJAVLJENO