Podravka proglašena krivom, protiv Pucara postupak prekinut zbog smrti

Objavljeno, 27. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je proglašena krivom i osuđena zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu.

Prema pravomoćnoj presudi, Podravka je kriva jer je u ožujku 2020. godine u 7.45 sati u Sesvetama dopustila da njezinim teretnim vozilom opremljenim analognim tahografskim uređajem upravlja vozač Dalibor (41), “a nadzorom je utvrđeno da je u vozilu imao neispravan vatrogasni aparat kojem je istekao periodični pregled u rujnu 2019. godine”.

Osim toga, “uvidom u podatke utvrđeno je da vozač ima duplu evidenciju dokumentacije, odnosno ima potvrdu o aktivnostima vozača za razdoblje od 00,00 sati 14. ožujka do 24,00 sati 15. ožujka, iako je očitavanjem kartice vozača upravljao teretnim vozilom dana 14. ožujka od 07,02 do 13,22 sati, a što upućuje na krivotvorenje dokumentacije“.

“Time je Podravka počinila prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu”, ističe se u presudi prekršajnog suca.

Podravka mora platiti kaznu od 17.000 kuna jer je presuda odmah postala pravomoćna. Za ista kršenja zakona bio je prijavljen i predsjednik uprave Podravke Marin Pucar, ali postupak je protiv njega obustavljen jer je u međuvremenu preminuo.


Tagovi: KAMION PODRAVKA PRESUDA PUCAR VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO