Podravka prodala “pekmezaru” braće Wolf. Mjesto gdje je počela povijest

Objavljeno, 06. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: MUZEJ / ARHIV / Pekmezara braće Wolf u Starćčevićevoj ulici u Koprivnici - na fotografiji gazda Wolf s radnicama
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradske vlasti i Podravka prodaju veliko zemljište na atraktivnoj lokaciji, na uglu Starčevićeve i Kolodvorske ulice u Koprivnici.

Zemljište je nasuprot Podravkine stare zgrade kod silosa i uz poslovno-stambeni kompleks ‘uglovnica’, površine više tisuća četvornih metara. Na tom je mjestu nekoć bila pekmezara braće Wolf, industrija konzervi koja je poslije 1945. nacionalizirana te je iz nje nastala sadašnja Podravka.

Ovo je zemljište koje se prodaje / Foto: Danica.hr

Kasnije su u upravnoj zgradi pekmezare Wolfovih u Starčevićevoj bili socijalni stanovi u tzv. rudarskoj zgradi. Ta zgrada je srušena, a Grad i Podravka imali su prije više godina ideju izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na tome mjestu. No, od toga se odustalo.

Cijena 1,12 milijuna kn

Prvo je Podravka prošle godine raspisala natječaj za prodaju više nekretnina, među ostalim i suvlasničkog udjela na tom velikom zemljištu. Navodno već imaju kupca, ali u zemljišnim knjigama još ništa nije upisano.

Ovaj tjedan javni natječaj za prodaju suvlasničkih udjela raspisao je i Grad. Prodaje se livada površine 79 kvadrata na uglu Kolodvorske i Starčevićeve, suvlasnički dio livade na kojoj je bila upravna zgrada Wolfovih (485 kvadrata) i livada u Kolodvorskoj, nausprot zgrade Podravke prema pruzi (734 kvadrata).

Upravna zgrada Industrije konzervi braće Wolf u Starčevićevoj odavno je srušena / Foto: Danica.hr / ARHIV

Početna cijena na dražbi koja će se održati u srijedu, 11. svibnja, iznosi oko 1,12 milijuna kuna. Navodno ima više zainteresiranih za to atraktivno zemljište na kojem bi, po svemu sudeći, trebao niknuti veliki stambeno-poslovni kompleks.


Tagovi: BRAćA WOLF PEKMEZARA PODRAVKA ZEMLJIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO