KAD NEĆE ŽUPANIJA...

Podravka predstavila vlastiti projekt navodnjavanja za uzgoj povrća

Objavljeno, 24. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: PODRAVKA
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je u srijedu predstavila prvu fazu projekta navodnjavanja poljoprivrednih površina na području Koprivničko-križevačke županije na lokaciji u Sigecu u općini Peteranec kod Koprivnice.

Prezentirani način natapanja prskanjem podesan je, uz preduvjet temperature vode, i za noćno prskanje, za kulture povrća, korjenasto te mahunarke, što će se uglavnom uz poštivanje plodoreda i uzgajati na tim površinama za potrebe Podravke, navode u koprivničkoj kompaniji.

U idućoj fazi uključiti će se i Koprivničko-križevačka županija s izradom projekata i apliciranjem prema sredstvima EU i državnog proračuna. Cilj projekta je motivirati i ostale kooperante Podravke, korisnike zemljišta, kako bi na toj lokaciji bilo navodnjavano preko 200 hektara površine.

“Uvođenjem sustava navodnjavanja povećavamo iskoristivost poljoprivrednih površina te osiguravamo više svježe sirovine s domaćih polja za naše gotove proizvode koji se prodaju u više od 60 zemalja svijeta. To je naš strateški cilj”, naglasio je danas predsjednik uprave Podravke Marin Pucar.

Zahvaljujući navodnjavanju, osim što se na istoj površini mogu proizvesti dvije kulture godišnje, sigurna je i kontrolirana proizvodnja povrća, a prinosi su konstantni.

Marin Pucar na Podravkinim poljima pod navodnjavanjem
Marin Pucar na poljima pod navodnjavanjem / Foto: Podravka


Tagovi: MARIN PUCAR NAVODNJAVANJE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO