Podravka otvorila novi pogon Lino žitarica vrijedan 30 milijuna kuna

Objavljeno, 22. rujna 2022. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Martina Dalić obišla novu liniju u tvornici
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je otvorila 30 milijuna kuna vrijednu liniju koja omogućava proizvodnju popularnih Lino žitarica za doručak te opremu za pakiranje u tvornici Koktel peciva, što će udvostručiti kapacitet.

„Linija se sastoji od stroja za proizvodnju žitarica za doručak, stroja za pakiranje u vrećice, strojeva za pakiranje vrećica u komercijalne i transportne kutije te robota za paletizaciju“, pojasnio je direktor sektora proizvodnje Branimir Perković.

Zadovoljstvo provođenjem investicije iskazala je i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, prilikom posjete Tvornici koktela u kojoj se, zajedno s ostalim članovima Uprave, uvjerila u učinkovitost nove linije.

„Nova linija dvostruko je veće brzine od dosadašnje, a cijeli proces proizvodnje žitarica za doručak, uključujući i najpopularnije Lino Pillows, Lino Crunch, Lino Njammy i Lino Lada Pillows snack, sada je potpuno kontinuiran i automatiziran.

Lino žitarice za djecu tako će biti još hrskavije i ukusnije, a, istovremeno, i nutritivno prilagođene potrebama zdravog i ukusnog doručka“ istaknula je Vesna Višnić, direktorica poslovnog programa Žitarice, snack i napitci.


Tagovi: LINO PODRAVKA POGON TVORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO