Podravka otvorila još jedan pogon i 20 novih radnih mjesta

Objavljeno, 07. studenoga 2024. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Direktor proizvodnje Branimir Perković, predsjednica uprave Martina Dalić i članica uprave Ljiljana Šapina u novom Podravkinu pogonu
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravkina tvornica tjestenine dobila je novu liniju vrijednu 5,5 milijuna eura na kojoj će se proizvoditi noodles proizvodi.

U tijeku je probna proizvodnja, a uskoro se očekuje puštanje prvih noodles proizvoda proizvedenih u tvornici tjestenine na tržište. Nova linija ima kapacitet od 10.000 komada po satu, što omogućuje proizvodnju od preko 40 milijuna komada noodlesa godišnje.

Riječ je o visokoautomatiziranoj linji, od ulaza sirovine do pakiranja. Također, Podravkini noodlesi proizvode se od visokokvalitetnog brašna iz vlastitih pogona, što je preduvjet visoke kvalitete gotovih noodlesa, ističu u kompaniji.

Vlastita proizvodnja

Podravkini noodlesi proizvode se za hrvatsko tržište, a izvoze se i na 15-ak tržišta jugoistočne i srednje Europe. Tim projektom Podravka će još snažnije zakoračiti u rastuću kategoriju instant jela, čime mlađoj ciljnoj skupini nudi brz i praktičan obrok.

Također, osim povećanja proizvodnih kapaciteta, nova linija omogućila je i otvaranje 20-ak novih radnih mjesta. Tvornica tjestenine otvorena je početkom ove godine i bila je prva novoizgrađena u Podravkinom segmentu Prehrane u posljednjih 17 godina.

Godišnje će se u ovom pogonu proizvoditi 40 milijuna komada popularnih Fini-mini noodlesa / Foto: Podravka

Njenom izgradnjom Podravka je značajno podigla kapacitete i osnažila vlastitu proizvodnju tjestenine, što je dodatno potvrđeno i novom linijom za noodlese.

Podravkina nova tvornica tjestenine vrijedna 15 milijuna eura počela je s radom prošle jeseni. Izgrađena je, prije svega, za potrebe brojnih Podravkinih proizvoda s tjesteninom, ponajviše juha.

Mladi ih obožavaju

Tako su u tvrtki pedantno izračunali kako će tjestenina iz nove tvornice godišnje završiti u oko 90 millijuna vrećica juhe koje će se pak naći u 180 do 200 milijuna tanjura u 150 zemalja u kojima se prodaju.

Instant rezanci, popularne ‘nudle’, nastali su u Japanu nakon II. svjetskog rata kao potreba da se stanovnicima ratom razorene zemlje ponudi ukusna hrana koja će se brzo pripremati. S dalekog je istoka popularnost te namirnice vrlo brzo stigla i do SAD-a i Europe.

Noodlesi sve su poplarniji među mladima u Hrvatskoj. Ukusni su i priprema je vrlo jednostavna, pa ih redovito koriste školarci i studenti te mladi parovi. Podravkini Fini-mini noodles odavno su na tržištu, a uskoro će biti potpuno domaći, iz tvornice u Koprivnici.


Tagovi: NOODLES PODRAVKA POGON TVORNICA TJESTENINE

NEDAVNO OBJAVLJENO