ZAGONETNO OTPUŠTANJE

Podravka ostala bez dionica vrijednih milijun kuna, nisu rekli gdje su ‘nestale’

Objavljeno, 03. listopada 2019. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je izvijestila kako je u srijedu otpustila ukupno 2359 vlastitih dionica tržišno vrijednih više od milijun kuna.

No, osim te šture vijesti nije objavljeno baš ništa. Tako smo ostali uskraćeni za informaciju gdje su te dionice zapravo završile. Jesu li prodane na burzi? Jesu li dodijeljene nekome? Gdje su se točno skrasile?

Nakon tog otpuštanja, stanje trezorskog računa Podravke iznosi oko 128.000 vlastitih dionica, odnosno 1,8 posto temeljnog kapitala. Dionice koje Podravka ima u trezoru tržišno su vrijedne više od 57 milijuna kuna.

Inače, nakon što je prošli tjedan na burzi dosegnula gotovo 500 kuna te potaknula različite priče o tom rastu, dionica Podravke ovaj se tjedan pošteno ‘ispuhala’.

Pada već peti dan zaredom pa se cijena u četvrtak spustila na 448 kuna. U tih pet je dana, dakle, pala deset posto.

Čini se kako je kratkotrajan rast, prije svega, bio potaknut prelijevanjem likvidnosti nastale prodajom dionica Kraša u dionice Podravke. Kraš je u jednom času uzletio iznad tisuću kuna, pa je na prodaji bila prilična gužva.

I dionica Kraša spustila se u četvrtak na 900 kuna, ali sa solidnim prometom od dva milijuna kuna. Solidnim za učmalo hrvatsko tržište.


Tagovi: DIONICE

NEDAVNO OBJAVLJENO