DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI

Podravka objavila plaće svojih menadžera, doći će vam slabo kad vidite

Objavljeno, 06. svibnja 2021. Financijer
# Foto: PODRAVKA / Predsjednica uprave Martina Dalić i premijer Andrej Plenković
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je objavila primanja svojih top menadžera koji su prošle godine zaradili ukupno 47,6 milijuna kuna, i to bez opcijskih dionica koje lani uopće nisu koristili.

U cijeloj grupi Podravka zaposleno je ukupno 65 ključnih menadžera, članova uprava tvrtki i izvršnih direktora. Svatko od njih, dakle u prosjeku je zarađivao oko 61.000 kuna bruto mjesečno.

U grupi Podravka prošle je godine u prosjeku bilo zaposleno oko 6700 radnika. Prosječna neto plaća zaposlenih u cijeloj grupi iznosila je oko 9200 kuna neto.

No, u taj prosjek ulaze sve menadžerske plaće i primanja tvrtki u inozemstvu, poput slovenskog Žita u kojemu su plaće radnika osjetno više od Podravkinih.

U matičnoj kompaniji Podravka d.d. sa sjedištem u Koprivnici (bez Belupa, Žita, Lagrisa, Farmavite i drugih) rade 34 ključna menadžera (uprava i izvršni direktori). Svaki od njih u prosjeku je zarađivao oko 64.500 kuna mjesečno.

U Podravki d.d. lani je u prosjeku bilo zaposleno oko 3200 ljudi. Njihova primanja iznosila su oko 7800 kuna neto mjesečno. Riječ je o prosjeku za sve zaposlene (i menadžere). Prosječne plaće radnika u pogonima, primjerice, iznosile su oko 4200 kuna.

Službeni podaci o primanjima menadžera, broju zaposlenih i ukupnim iznosima njihovih bruto i neto plaća objavljeni su u revidiranim financijskim izvještajima Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2020. godinu.


Tagovi: MENADžERI PLAćE PODRAVKA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO