Podravka naprasno smijenila i otjerala sina moćnog HDZ-ova člana Nadzornog odbora

Objavljeno, 04. listopada 2022. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / LINKEDIN / Češka tvrtka Lagris; Marko Vitelj
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je naprasno smijenila ključnog menadžera u Pragu i glavnog direktora njihove tvrtke Lagris iz Češke.

I ne samo to: kako ovih dana neslužbeno doznajemo, Podravkin direktor u Češkoj Marko Vitelj dobio je izvanredan otkaz te su mu odmah oduzeti službeni automobil, laptop i druge kompanijske stvari koje je koristio.

Priča dobiva na težini ako se zna da je on sin moćnog HDZ-ova člana Nadzornog odbora Podravke i šefa koprivničkog HGK-a Krunoslava Vitelja. Što se to točno dogodilo u Češkoj, ovog nam časa nije poznato. No, znakovito je da menadžera nije uspio zaštititi ni moćni otac.

Inače, Vitelj junior u Podravki je od proljeća 2009. godine. Bio je direktor marketinga na tržištu Slovačke, potom i Češke, a karijera mu strelovito napreduje nakon što na čelo Podravke u veljači 2017. dolazi Marin Pucar.

Krunoslav Vitelj cijepio se protiv Covida
Krunoslav Vitelj, član NO-a Podravke / Foto: Danica.hr

U lipnju 2017. Marko Vitelj postaje glavni Podravkin direktor u Češkoj i čelni čovjek tvrtke Lagris. Zanimljivo je kako godinu dana kasnije u Nadzorni odbor Podravke kao predstavnik koprivničkog HDZ-a ulazi njegov otac Krunoslav Vitelj.

Preuzimanjem češke tvrtke Lagris koja pakira rižu, tjesteninu i grahorice, Podravka je prvi put ušla i u taj poslovni segment. No, Lagrisu pod Viteljevim vodstvom ne ide baš najbolje. Lani su ostvarili oko 170 milijuna kuna prihoda, što je pad od oko 2 posto.

Da stvar bude poraznija, Lagris je prošle godine poslovao s gotovo 13 milijuna kuna gubitka. Godinu ranije, ostvaren je minus od 6 milijuna kuna. I to je postao ozbiljan poslovni problem za tu Podravkinu tvrtku sa sjedištem u Pragu.


Tagovi: čEšKA KRUNOSLAV VITELJ LAGRIS MARKO VITELJ PODRAVKA PRAG SMJENA

NEDAVNO OBJAVLJENO