Podravka na tržište izbacila Vegetu koja smanjuje stres

Objavljeno, 27. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Nova Vegeta sa spirulinom
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je na tržište izbacila novu Vegetu, potpuno drugačiju od svih začina i dodataka jelima na tržištu.

Riječ je o Vegeti sa spirulinom, čudesnom modrozelenom algom koju zbog svojih svojstava nazivaju i hranom 21. stoljeća. Nova Vegeta nema pojačivače okusa i sadrži samo prirodne sastojke, primjerice 35 posto sušenog povrća (mrkva, luk, pastrnjak, krumpir, rajčica, poriluk, celer, paprika, peršinov list).

Uz sušeno povrće, ključni sastojak nove Vegete je spirulina u prahu (10 posto), đumbir, korijander, ljupčac, crni papar, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje i morska sol.

Vegeta & spirulina premijerno je predstavljena lani u ograničenoj seriji u povodu 75. rođendana Podravke, a ovih se dana konačno pojavila i na policama dućana. Spirulinu zovu superalgom jer je snažan antioksidans i ima velika detoksikacijska svojstva.

Vegeta i spirulina, novi proizvod tvrtke Podravka
Nova Vegeta & spirulina je zelena / Foto: Danica.hr

Istraživanja su pokazala da potiče eliminaciju toksina i drugih nečistoća iz krvotoka. Utvrđeno je kako ima značajno protuupalno djelovanje zbog čega je dobra u prevenciji kroničnih upalnih bolesti poput reumatoidnog artritisa.

Stručnjaci, također, tvrde da spirulina pomaže u smanjenju razine hormona stresa koji može povećati rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i različite vrste raka. Popularna je i kod osoba koje žele smršaviti.

Ima velik udio proteina, vitamina i minerala te daje potrebnu energiju, a ne sadrži šećere i ugljikohidrate. Spirulina je i popularni dodatak prehrani koji se uzima prije treninga jer poboljšava izdržljivost i uklanja umor.

Za razliku od klasične, dobro poznate Vegete koja je dominantno žuta, Vegeta sa spirulinom je zelena s mirisom povrća i algi. Ipak, valja se pridržavati doziranja jer nije dobro pretjerivati ni u čemu, pa tako ni s ovim novim začinom.


Tagovi: ALGA PODRAVKA SPIRULINA VEGETA

NEDAVNO OBJAVLJENO