Podravka na računu ima duplo više casha nego prije godinu dana

Objavljeno, 29. veljače 2024. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Glavni kompanijski financijaš Davor Doko i čelnica Podravke Martina Dalić na koprivničkom maratonu
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka nije imala nikad više novca na računima i nikad nije bila manje zadužena u povijesti, otkrivaju brojke iz financijskog izvještaja za prošlu godinu.

Tako je zadnjeg dana lanjskog prosinca Podravka grupa na računima imala čak 42,5 milijuna eura casha, što je gotovo duplo više nego na isti dan predlani.

Rast gotovine dogodio se, prije svega, zbog poslovnih aktivnosti i značajnog povećanja neto dobiti, ali i odličnog upravljanja strukturom ukupnog financijskog duga kompanije.

Tako je zadnjeg dana prosinca ukupna zaduženost grupe po kreditima i drugim kamatonosnim financijskim obvezama iznosila 57,4 milijuna eura, što je gotovo 32 posto manje nego istog dana prethodne godine.

A pogledajte samo kretanje neto duga (to je ukupan financijski dug minus cash na računima): na dan 31. prosinca neto dug iznosio je 15 milijuna eura, što je 76 posto manje nego istog dana u prosincu predlani!

Smanjenje neto duga rezultat je povećanja pozicije novca za 20,6 milijuna eura te smanjenja financijskog duga za 26,6 milijuna eura, objasnili su u Podravki.


Tagovi: CASH DUG GOTOVINA PODRAVKA RAčUN

NEDAVNO OBJAVLJENO