NOVI PODACI O ZAPOSLENOSTI

Podravka ima više od 6800 radnika, a prosječna neto plaća je 8700 kuna

Objavljeno, 13. veljače 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Podravkino sjedište u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Grupa Podravka značajno je povećala zaposlenost proteklih godina, pokazuju službeni izvještaji kompanije.

Prema posljednjim podacima, Podravka je potkraj prošle godine imala oko 6810 zaposlenih, što je 160 radnika više nego godinu ranije kad ih je ukupno bilo oko 6650.

U protekle četiri godine kompanija je povećala zaposlenost za oko 400 ljudi, pa danas za bruto plaće izdvaja više od milijardu kuna. Ipak, Podravka i dalje ima kroničan manjak zaposlenih u pogonima, skladištima i logistici.

To je, prije svega, posljedica niskih radničkih primanja u tvornicama, što je višegodišnji problem koprivničke prehrambeno-farmaceutske kompanije.

Prosječna neto plaća svih zaposlenih u Grupi Podravka (Belupo, Žito, Lagris, Farmavita…) u prvih devet mjeseci prošle godine iznosila je oko 8700 kuna, a samo u tvrtki Podravka d.d. oko 7500 kuna.

Tako proizlazi iz kvartalnih financijskih izvještaja za prvih devet mjeseci prošle godine, na koncu kojeg razdoblja je Grupa imala oko 6800, a Podravka d.d. oko 3200 zaposlenih.

No, radničke plaće u tvornicama osjetno su niže i iznose otprilike između 4000 i 4500 kuna. To je velik problem s kojim će se morati suočiti uprava predvođena novom čelnicom Martinom Dalić.


Tagovi: PLAćE PODRAVKA RADNIKA ZAPOSLENOST

NEDAVNO OBJAVLJENO