Podravka i Sjever potpisuju važan ugovor, stižu i nove stipendije

Objavljeno, 09. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: IVAN BRKIĆ / GLAS PODRAVINE / Martina Dalić i Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Ovaj i idući tjedan stižu jako dobre vijesti za Sveučilište Sjever u Koprivnici.

Prvo je Gradsko vijeće donijelo odluku o stipendiranju redovnih studenata Sveučilišta Sjever u idućoj akademskoj godini. Grad će dodjeljivati 20 stipendija za studije prehrambene tehnologije; zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže; logistiku i mobilnost.

„Tom odlukom potičemo nove smjerove na Sveučilištu Sjever i povlačenjem mladih ljudi u ove smjerove dajemo buduću kvalitetu našem gospodarstvu i gospodarskim subjektima na području Koprivnice“, naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Pravo na stipendiju moći će ostvariti studenti koji će upisati prvu godinu spomenutih studija. Stipendije će biti dodijeljene jednokratno po 968 eura, odnosno 7300 kuna. Koprivnica, inače, svake godine stipendira oko 400 studenata za što izdvaja oko 370.000 eura, blizu 2,8 milijuna kuna.

U ponedjeljak pak otvara se nova zgrada centra laboratorija za studij prehrambene tehnologije. Riječ je o studiju koji će imati veliku važnost u razvoju gospodarstva cijeloga kraja.

Sveučilište Sjever je u obnovu i opremanje zgrade uložilo više od dva milijuna eura vlastitih sredstava i time osiguralo moderne laboratorije nužne za edukaciju stručnjaka i znanstvenika iz područja prehrambene tehnologije.

U zgradi su četiri laboratorija i pet predavaonica ukupnog kapaciteta 450 osoba koje će koristiti svi studenti Sveučilišta Sjever. Isti dan bit će upriličeno i svečano potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji Sveučilišta Sjever i Podravke kao nastavne baze Sveučilišta.

Širenjem prostornih kapaciteta sveučilišta, kao i sklapanjem suradnje s vodećom prehrambenom industrijom u Hrvatskoj, Sveučilište Sjever nadograđuje kvalitetu obrazovanja koju osigurava svojim studentima, ističu u Sjeveru.


Tagovi: PODRAVKA STIPENDIJE SVEUčILIšTE SJEVER

NEDAVNO OBJAVLJENO