NADZORNI ODBOR POTVRDIO

Podravka gradi veliki logistički centar u Koprivnici vrijedan 100 milijuna kuna

Objavljeno, 10. prosinca 2021. Financijer
# Foto: PODRAVKA / Tvornice u industrijskoj zoni Danica
AUTOR
Redakcijski tekst

Nadzorni odbor Podravke je na današnjoj sjednici dao suglasnost Upravi za trogodišnji plan poslovanja Grupe Podravka. Time je Grupa Podravka prvi puta u svojoj povijesti dobila operativni plan poslovanja za trogodišnje razdoblje koji se temelji na prethodno usvojenom strateškom planu do 2025. godine.

“Usvojeni trogodišnji plan, prateći smjerice i ciljeve postavljene strategijom, detaljno razrađuje sve poslovne aktivnosti obje divizije Grupe Podravka, Prehrane i Farmaceutike, koje će biti provedene u obuhvaćenom razdoblju.

Sastavni dio danas usvojenog trogodišnjeg plana poslovanja čini trogodišnji plan investicija temeljem kojeg su pripreme za izgradnju novog logističko-distributivnog centra, jedne od najvećih kapitalnih investicija za naredno razdoblje, u punom tijeku.

Tako je Uprava Podravke, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela odluku o izboru poslovne zone Danica u Koprivnici kao lokacije na kojoj će se graditi novi logističko-distributivni centar (LDC). Odabrana lokacija nalazi se u neposrednoj blizini Podravkinih tvornica i omogućava povezanost s postojećim izvoznim skladištem.

Logističko-distributivni centar bit će poluautomatiziran, različitih temperaturnih režima i s predviđenih gotovo 67.000 paletnih mjesta namijenjenih gotovim proizvodima, sirovinama i ambalaži. Novi LDC projektiran je tako da svojim kapacitetima zadovolji predviđeni rast prodaje, odnosno potrebu za skladišnim prostorom u idućih deset godina.

U tijeku je proces pripreme tehničke dokumentacije i ishođenja odgovarajućih dozvola što se planira završiti do jeseni sljedeće godine kako bi se mogla donijeti odluka o početku radova na izgradnji novog LDC-a. Realizacijom projekta konsolidirat će se veći broj trenutačnih skladišnih prostora koji se koriste za skladištenje gotovih proizvoda, sirovina i ambalaže, a koji se nalaze na čak 18 različitih lokacija”, navode u Podravki.

Prema neslužbenim informacijama, novi logističko-distributivni centar stajat će više od 100 milijuna kuna.


Tagovi: DANICA DISTRIBUCIJA LOGISTIčKI CENTAR PODRAVKA SKLADIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO