Podravka gradi novu tvornicu na sjeveru zemlje vrijednu više od 100 milijuna kuna.
Kako su naveli iz koprivničke prehrambene kompanije, u tijeku je investicija u modernizaciju i povećanje kapaciteta primarne prerade svježe rajčice u kontinentalnoj Hrvatskoj koja obuhvaća izgradnju tvornice u okviru postojeće tvornice Kalnik u Varaždinu.
Investicija će osigurati povećanje kapaciteta primarne prerade svježe rajčice i kontinuitet vlastite proizvodnje. Dovršetak investicije se očekuje početkom iduće godine, otkrili su iz Podravke.
Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić nedavno je naglasila kako će se time zaokružiti veliki investicijski ciklus u varaždinskom Kalniku. U toj je tvornici lani, podsjetimo, otvorena nova linija za pakiranje ajvara u squeeze ambalažu u kakvu se pakira ketchup.
“Ovdje u Varaždinu gradit ćemo potpuno novo postrojenje za primarnu preradu rajčice i bit će to investicija vrijedna više od 100 milijuna kuna.
Ona će omogućiti značajno povećanje poljoprivredne proizvodnje, odnosno proizvodnje rajčice u području od Međimurja do Virovitičko-podravske županije na čemu intenzivno radimo”, istaknula je tom prigodom čelnica Podravke.
“Pokrenute su važne investicije u nove proizvodne linije u tvornici Kalnik u Varaždinu, i to linije za preradu, linije za punjenje te preseljenje linija iz tvornice Umag.
Bit će realizirane do kraja 2022. godine, a rezultirat će podizanjem stupnja proizvodne djelotvornosti i stvaranjem preduvjeta za proizvodnju inoviranih proizvoda”, otkrili su još ljetos iz koprivničke prehrambene kompanije.
Podravka je još predlani iz tvornice za preradu rajčice u Umagu preselila u Varaždin novu Tetra Pak A3 Flex proizvodnu liniju za rajčicu, a oko 30 radnika dobilo je ponudu da radi u Kalniku. Riječ je o liniji za proizvodnju Podravka passate u pakiranju od 200 i 500 mililitara.
Investicije u Kalniku, po svemu sudeći, dovest će do gašenja Podravkine tvornice u Umagu koja je počela s radom još 1911. godine. Gradsko vijeće Umaga tu je zonu – koja je usred Umaga, uz more – odavno urbanistički prenamijenilo u prostor za turističko-hotelsku namjenu.
Ova bi godina, tako, mogla biti posljednja u kojoj će se Podravkina rajčica prerađivati u Umagu. Od iduće sezone rajčice, u ljeto 2024. godine, rajčica će se prerađivati u Varaždinu.
NEDAVNO OBJAVLJENO