VRIJEDNE DONACIJE

Podravka bolnici kupila respirator i čak 7 uređaja za kisik za Covid pacijente

Objavljeno, 21. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić izlazi iz sjedišta Podravke u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je Općoj bolnici u Koprivnici kupila vrijedne uređaje za liječenje osoba oboljelih od koronavirusa.

Uređaje će bolnici službeno donirati predsjednica uprave koprivničke kompanije Martina Dalić u srijedu u 11 sati, kada će se sastati s ravnateljem Opće bolnice dr. Matom Devčićem i županom Darkom Korenom.

Inače, riječ je o dva uređaja AIRVO 2 za liječenje bolesnika oboljelih od bolesti Covid-19 visokim protokom kisika.

“Uređaji ukupne vrijednosti 83.700 kuna će se koristiti kod pacijenata s upalama pluća koje ne zahtijevaju mehaničku ventilaciju (respirator), već im je dostatna terapija visokim protokom kisika putem nosne kanile”, tumače u koprivničkoj bolnici.

Uoči prošlog Božića Podravka je bolnici donirala respirator i pet uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji se koriste za liječenje najtežih oblika zatajenja pluća kod COVID-19 bolesnika. Sa sutrašnjom predajom dva uređaja, Podravkine donacije bolnici u proteklom razdoblju penju se na više od 700.000 kuna.

Podravka je, naime, donirala bolnici i novac za nabavu inkubatora, preglednih ležajeva i ormara za potrebe odjela pedijatrije te opremu za dnevni boravak odjela koji je ujedno i preuredila. Također, novouređeni zajednički prostor odjela pedijatrije opremljen je zabavnim i edukativnim igračkama, društvenim igrama te slikovnicama.


Tagovi: BOLNICA DONACIJA KISIK MARTINA DALIć PODRAVKA UREđAJI

NEDAVNO OBJAVLJENO