KAD SE RAĐA NAJVIŠE DJECE

Podravci najviše vode ljubav u siječnju, Istrijani travnju, a Slavonci u listopadu

Objavljeno, 02. siječnja 2022. Zabavno
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Bračni parovi u Hrvatskoj najmanje spolnih odnosa imaju tijekom ljetnih mjeseci, a najviše zimi, pri čemu prednjače prosinac i siječanj.

Može se to zaključiti iz novih podataka Državnog zavoda za statistiku o broju novorođene djece po mjesecima tijekom pretprošle godine u Hrvatskoj. No, to se ne može reći za sve hrvatske krajeve jer je situacija specifična od županije do županije.

U Koprivnici i Varaždinu, tako, najviše se djece rodilo tijekom listopada – ukupno oko 240 – što znači da su bračni parovi imali najintenzivnije aktivnosti u krevetu tijekom siječnja. Bit će, u svakom slučaju, zanimljivo vidjeti podatke za prošlu godinu koji će otkriti je li tijekom 2020. te navike promijenila pandemija, odnosno proljetni i zimski lockdowni.

Na području Karlovca, Zagreba i Osijeka najintenzivnije druženje supružnika u krevetu događalo se tijekom listopada. Devet mjeseci kasnije, tijekom srpnja, u tim je gradovima (županijama) rođeno najviše beba u 2020. godini: u Zagrebu 740, Karlovcu 100, a Osijeku 230.

U Istarskoj županiji bila je posve netipična situacija: tamo je najviše djece na svijet došlo tijekom siječnja (ukupno 163), što znači da su parovi najviše spolnih odnosa bez zaštite imali u travnju, odnosno početkom proljeća.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji najveća aktivnost, ako je suditi po lipanjskom broju novorođene djece, zabilježena je u rujnu, odnosno početkom jeseni.

Zagorci, Bjelovarčani i Virovitičani pak seksualno su najaktivniji bili tijekom prosinca jer je devet mjeseci kasnije, tijekom rujna, u tim krajevima rođeno ukupno oko 290 mališana, otkrivaju podaci Državnog zavoda za statistiku.


Tagovi: 2020 BEBE DZS ISTRA MJESECI NOVOROđENA DJECA PODRAVINA SLAVONIJA STATISTIKA VODE LJUBAV žUPANIJE

NEDAVNO OBJAVLJENO