PRODUŽEN MU JE ZATVOR

Podignuta optužnica: ženu i dvoje djece polio benzinom, spasio ih – upaljač!

Objavljeno, 08. srpnja 2019. Crna kronika
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv muškarca (38) koji je u svibnju u Ferdinandovcu kod Đurđevca benzinom polio hodnik kuće, suprugu, dvoje djece i još jednu osobu prijeteći da će ih zapaliti.

Nesretnu djecu i dvoje odraslih spasila je tada puka sreća: manijak nije uspio aktivirati upaljač koji je držao u ruci i bjesomučno kresao. Optužnicom je predloženo da mu se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja kaznenog djela.

Koprivnički tužitelji u optužnici navode kako je počinitelj (38) “telefonom nazvao suprugu i rekao da će dići u zrak kuću i nju. Kad je došao kući, izlio je benzin po hodniku i pritom polio odjeću supruge, dvoje maloljetne djece i još jedne osobe. Zatim je uzeo upaljač u namjeri da zapali benzin, ali nije ga uspio aktivirati”.

Tereti ga se i da je od ožujka 2017. do svibnja 2019. godine “učestalo grubo vrijeđao suprugu i prijetio joj da će je ubiti”. Optužen je za pokušaj dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, nasilje u obitelji i prijetnju.


Tagovi: BENZIN DJECA UPALJAC

NEDAVNO OBJAVLJENO