POGINUO U EKSPLOZIJI GORIVA

Podignuta optužnica protiv autolimara koji je skrivio smrt mlađeg brata (19)

Objavljeno, 20. siječnja 2020. Crna kronika
# Foto: DVD LUDBREG / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv vlasnika (22) autolimarske radionice u kojoj je u eksploziji automobila smrtno stradao njegov mlađi brat (19).

Tereti ga se da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Proglase li ga krivim, prijeti mu do osam godina zatvora jer je to učinio iz nehaja.

Prema optužnici, on je 20. veljače lani u Svetom Petru kod Ludbrega, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, izvodio radove popravka oštećenog spremnika goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu.

Eksplozija benzina u autolimarskoj radionici kod Ludbrega
Ovaj auto je bio koban za nesretnog mladića / Foto: DVD Ludbreg

Postavio je vozilo iznad servisne jame i uputio brata (19), koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno.

Prilikom skidanja spremnika, preostala količina benzina istjecala je i padala na vruću žarulju koja nije bila zaštićena poklopcem, zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije u servisnoj jami.

Mladić (19) pritom je zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova, usljed kojih je preminuo 8. ožujka.


Tagovi: BRAT EKSPLOZIJA GORIVO RADIONICA SMRT

NEDAVNO OBJAVLJENO