ROK DO STUDENOGA 2022. GODINE

Počinje projekt gradnje kompostane vrijedne više od 14 milijuna kuna

Objavljeno, 16. studenoga 2020. Zeleno
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Konferencija o gradnji kompostane
AUTOR
Redakcijski tekst

Projekt novog postrojenja za recikliranje odvojeno sakupljenog biootpada u kojem se provodi tehnološki proces kompostiranja predstavljen je u ponedjeljak u Koprivnici.

Projekt je vrijedan 14,3 milijuna kuna od čega 4,5 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, a korisnik projekta je Komunalac. Nova kompostana gradit će se u prigradskom naselju Herešinu.

Na predstavljanju projekta sudjelovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Koprivnica je danas na 56-57 posto odvojenog prikupljanja otpada čime smo treći grad u Hrvatskoj. Po Nacionalne razvojne strategije, već sada smo premašili ono što je nacionalni cilj ostvariti do 2030. godine”, rekao je gradonačelnik.

Predstavljanje projekta u Koprivnici / Foto: Grad Koprivnica

Jakšić je podsjetio kako već godinama tijekom ljetnih mjeseci imaju stalne i opravdane pritužbe mještana Herešina na neugodne mirise koji dolaze iz postojeće nenatkrivene kompostane.

“Veseli me da ćemo ovim projektom tim problemima napokon stati na kraj. Isto tako, dižemo jedan veći nivo u korist mještana Herešina i građana Koprivnice te u konačnici na korist našeg gospodarstva”, zaključio je gradonačelnik.

Projekt će se realizirati najkasnije do studenoga 2022. godine, rečeno je na predstavljanju u Domu mladih.

“Krećemo s pripremom javne nabave kako bi već početkom sljedeće godine mogli početi s izgradnjom kompostane koju svi željno iščekuju. Voditeljica projekta je Robertina Zdjelar, a operativni dio poslova obavljat će direktor sektora za gospodarenje otpadom Saša Grubačević” rekla je članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat.


Tagovi: HEREšIN KOMPOSIšTE KOMPOSTANA

NEDAVNO OBJAVLJENO