POTPISAN UGOVOR S IZVODITELJEM

Počinje izgradnja nove kompostane vrijedne 15 milijuna kuna

Objavljeno, 21. siječnja 2021. Zeleno
# Foto: KOMUNALAC / Postojeća kompostana koja će biti potpuno natkrivena i neće biti pod utjecajem atmosferilija
AUTOR
Redakcijski tekst

Potpisan je ugovor o izgradnji postrojenja za recikliranje biootpada u kojem se provodi proces kompostiranja u naselju Herešin u Koprivnici.

Ugovor vrijedan 15 milijuna kuna potpisali su predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, član Uprave Goran Međurečan i dierktor i vlasnik međimurskog Tehnixa Đuro Horvat.

Investicija je sufinancirana EU novcem. Postrojenje bi trebalo biti u funkciji u siječnju 2022. godine. Ponuda Tehnixa na natječaju je bila najpovoljnija.

Gazda Tehnika Đuro Horvat, resorni gradski pročelnik Tomislav Golubić i predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec / Foto: Komunalac

Izgradit će se dvije hale na postojećoj kompostani na površini od 4000 četvornih metara koje će služiti za primanje i obradu biootpada te proizvodnju komposta.

Uz dvije hale sagraditi će se i natkriveni dio gdje će se skladištiti gotov kompost, nova pakirnica za vreće od 10 do 50 kilograma, a nabavit će se i novi strojevi.

Kapacitet postrojenja je 9000 tona biootpada godišnje. Cilj projekta je smanjiti količinu otpada koji se odlaže na odlagalište te povećati iskorištavanje biootpada kompostiranjem.


Tagovi: KOMPOSTANA KOMUNALAC TEHNIX

NEDAVNO OBJAVLJENO