Počinje gradnja novog rotora, bit će dovršen sredinom prosinca

Objavljeno, 25. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Pressica danas na budućem rotoru
AUTOR
Redakcijski tekst

Na raskrižju Križevačke ceste i Podravske magistrale, kod izlaza s nadvožnjaka, u utorak je predstavljen plan gradnje novog rotora na spomenutom mjestu.

Medijima su se obratili saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i direktor poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec.

„Hvala našem partneru Hrvatskim cestama s kojim smo zajedno iznijeli ovaj projekt. Do sada je Grad u projekte i rješavanja imovinsko pravnih odnosa uložio 100 tisuća eura, a sada prepuštamo daljnju investiciju Hrvatskim cestama. Njihova investicija se kreće nešto ispod 800 tisuća eura.

Smatramo da je ovaj rotor izuzetno važan sa pogleda prometa i sigurnosti, ali i sa pogleda toga da nakon 50 godina konačno na jedan adekvatan način rješavamo ulaz u Koprivnicu, kada se dolazi iz smjera Križevaca, odnosno Zagreba“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ovo je nastavak velike promjene na poboljšanju prometne infrastrukture nakon završetka rekonstrukcije nadvožnjaka, zatim na nadolazećim izmjenama prometovanja u Pavelinskoj ulici i u Ulici Ivana Česmičkoga, koje će zasigurno podići kvalitetu i sigurnost naših građana u prometu.

Gradonačelnik Jakšić iskoristio je priliku da najavi, nakon razgovora i sporazuma s Hrvatskim cestama, da se pokreće procedura projektiranja i rješavanja imovinsko pravnih odnosa od strane Koprivnice za budući rotor kod podvožnjaka kod Podravke.

Nakon toga se procedura prebacuje u potpunosti na Hrvatske ceste. Plan je u 2024. godini riješiti projekt i imovinsko pravne odnose, da bi tijekom 2025. na 2026. godinu pokrenuli radove na tom rotoru.

„Što se tiče radova na ovom rotoru, pristupit će se rekonstrukciji državne ceste D2 i D41. Postojeće raskrižje rekonstruirat će se u kružno čime će se povećati sigurnost u prometu. Sami radovi trajat će četiri mjeseca i računamo da će biti završeni u prvoj polovici prosinca“, kazao je Bobičanec.

Inače, ovim raskrižjem dnevno prođe oko 8000 vozila u svim pravcima, a tijekom izvođenja radova raskrižje će biti regulirano semaforima i ručnom regulacijom prema potrebi.

Izvoditelj radova čakovečka Tegra, uvedena je tijekom jučerašnjeg dana u posao, a nadzor će provoditi varaždinska tvrtka Labos. Kroz otprilike 15-ak dana fizički bi trebali početi radovi na rotoru.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: GRADNJA KOPRIVNICA ROTOR

NEDAVNO OBJAVLJENO