Počinje gradnja nove Podravkine tvornice vrijedne 100 milijuna kuna

Objavljeno, 11. listopada 2022. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ovih dana počinje izgradnja nove Podravkine tvornice u Koprivnici, doznajemo danas u kompaniji.

Riječ je o novoj tvornici tjestetnine koja će se graditi u produžetku postojeće tvornice juha i vegete na Danici. Proljetos je ugovorena kompletna procesna linija, a u međuvremenu su odrađeni svi projekti. Investicija je ukupno teška blizu 100 milijuna kuna.

“Investicijom će se osigurati stabilnost i sigurnost u raspoloživosti industrijske tjestenine kao strateške sirovine u proizvodnji juha, koja je jedna od najprofitabilnijih kategorija prehrambenog portfelja proizvoda.

Kod tvornice juha i vegete potrebno je napomenuti i da će već pokrenuta investicija u liniju za pakiranje masnih kocki biti završena do kraja godine u skladu s planom investicija”, otkrivaju iz Podravke.

Kako doznajemo, Podravki godišnje treba blizu 10.000 tona tjestenine za vlastite potrebe. Manji dio podmiruje proizvodnjom unutar grupe, odnosno iz tvornica slovenskog Žita i češkog Lagrisa, a veći dio od vanjskih partnera.

Nova tvornica trebala bi biti kapaciteta do 10.000 tona godišnje. Podravka troši tisuće tona tjestetnine za svoje proizvode poput juha, gotovih jela, Talianette. Tvornica bi, kako se neslužbeno govori, trebala otvoriti i 30-ak novih radnih mjesta.

Samu tjesteninu pak prodaje pod brandovima Zlato polje, Lagris i Podravka. Proizvodi se u Podravkinim tvornicama u Češkoj i Sloveniji.


Tagovi: PODRAVKA TJESTENINA TVORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO