Počela jagma za kuhare: skijališta nude triput veće plaće

Objavljeno, 28. rujna 2023. Vijesti
# Foto: JADRANKA HOTELI / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Brojni poslodavci u Koprivničko-križevačkoj županiji ovog su časa u potrazi za 20 kuhara za rad u restoranima.

Kuhare traže ugostitelji, osnovne škole, starački domovi, trgovački lanci, fast food objekti. Najviše kuhara traži koprivničko Ugostiteljstvo Zrinski, čak pet. Za četiri kuhara objavili su početnu plaću koja iznosi 910 eura bruto.

Trgovački lanac KTC pak traži kuhara i pomoćnog kuhara za rad u svojim restoranima koji posluju u sklopu robnih centara. Kuhare traže i osnovne škole u Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnu, Drnju, Đelekovcu.

Natječaj u bolnici

VKV kuhara neuspješno traži i opća bolnica u Koprivnici. Poništen je dio natječaja iz srpnja jer se na njega nije nitko javio. Ovih se dana očekuje novi na kojem će se opet tražiti jedan kuhar za rad na neodređeno.

Više kuhara, primjerice, traži i lanac restorana Food avenue koji posluje u shooping centrima u Zagrebu i drugdje. Nudi rad u smjenama od 6 do 14 i od 11 do 19 sati uz osnovnu plaću u rasponu od 836 do 915 eura neto uz uvećanja za rad nedjeljom i blagdanom.

Domaći poslodavci pak teško mogu konkurirati stranima jer ovih dana traje i javno “vabljenje” naših kuhara s iskustvom za rad u austrijskim skijalištima.

Šest radnih dana

“Za nadolazeću zimsku sezonu, za hotele četiri i pet zvjezdica u pokrajinama Kärnten, Steiermark, Salzburg, Tirol i Vorarlberg tražimo kuhare. Potrebno je radno iskustvo te znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Plaća je od 2000 do 2400 eura neto plus božićnica i naknada za godišnji odmor proporcionalno odrađenim mjesecima. Smještaj u jednokrevetnoj sobi i prehrana su besplatni.

Radi se šest dana u tjednu po osam sati dnevno. Posao može biti u sezoni, ali za stalno”, kažu nam u jednoj posredničkoj agenciji.


Tagovi: KUHARI PLAćE POSAO SKIJALIšTA

NEDAVNO OBJAVLJENO