SAZVANA SKUPŠTINA DIONIČARA

Poba sazvala skupštinu: Rast plaća i zaposlenosti, dobit ostaje u banci

Objavljeno, 07. lipnja 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Podravska banka u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravska banka sazvala je glavnu skupšinu dioničara na kojoj će se usvajati financijski izvještaji za prošlu godinu. Održat će se 29. lipnja u Koprivnici.

Prema utvrđenom dnevnom redu, lanjska neto dobit od 11,8 milijuna kuna zadržat će se u pričuvama banke. Posljednjeg dana prošle godine ukupno zadržana dobit iznosila je 6,1 milijun kuna.

Skupština Pobe usvojit će i izvještaj o primicima članova uprave i nadzornog odbora banke koji će nakon toga biti javno dostupan. Usvojit će se i politika primitaka koja propisuje pravila o primanjima i nagrađivanju menadžera.

Podravska banka na kraju prošle godine imala je 3,94 milijarde kuna aktive, što je rast od 8,8 posto u odnosu na godinu ranije. Po veličini aktive i ukupnog kapitala Poba zauzima deveto mjesto među 20 banaka u Hrvatskoj.

Banka je lani ostvarila neto dobit od 11,8 milijuna kuna, što je 45 posto manje nego godinu ranije. Prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su 134,1 milijun kuna i manji su za oko 9 posto.

“Prihodi su smanjeni u odnosu na prethodnu godinu najvećim dijelom kao posljedica utjecaja pandemije i usvojenih mjera za ublažavanje utjecaja istih na poslovanje građana i poslovnih subjekata”, tumače u Podravskoj banci.

Podravska banka ima oko 240 zaposlenika, što je porast od tri posto u odnosu na godinu ranije. Povećana je i prosječna neto plaća, i to za otprilike šest posto, pa je lani iznosila oko 9500 kuna.

Većinski dioničari Pobe su tvrtke i poslovni ljudi iz Italije. Najveće udjele drže osiguravateljski div Generali (9,54 posto), tršćanska tvrtka Cerere (9,53 posto) i čelnik Cererea Miljan Todorović (8,33 posto).


Tagovi: DOBIT PLAćE POBA PODRAVSKA BANKA SKUPšTINA

NEDAVNO OBJAVLJENO