NAKON BREXITA SKOČILI NA PRVO MJESTO

Po nečemu smo prvi: Hrvatska ima najveći shopping centar u EU

Objavljeno, 02. veljače 2020. Financijer
# Foto: AVIAPARK MOSKVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Hajde da je i Hrvatska po nečemu prva: nakon Brexita, imamo uvjerljivo najveći shopping centar u Europskoj uniji.

Najveći je do prije dva dana na prostoru cijele Europe bio londonski Westfield, i to nakon što se 2018. proširio na dodatnih 68.750 kvadrata, pa se danas prostire na čak 242.000 četvornih metara.

U londonskom raskošnom divu Westfieldu danas radi oko 20.000 ljudi, više nego što zaposlenih ima cijela Koprivnica. Proširenjem prije dvije godine otvoreno je 8000 radnih mjesta.

Westfield London- najveći shopping centar u Europi
WESTFIELD LODNON
Westgate Zagreb - najveći shopping centar u Europskoj uniji
WESTGATE SHOPPING CENTAR ZAGREB

Dotad je primat najvećeg u Europi držao moskovski Aviapark s 230.000 kvadrata prodajnog prostora. Kad je prije deset godina zapadno od Zagreba otvoren Westgate, bio je drugi u EU te treći u Europi.

Westgate shopping city službeno je otvoren 2009. godine na gotovo 226.000 četvornih metara, od čega je oko 100.000 kvadrata prodajne površine. Od danas je, dakle, taj prostor najveći shopping centar na području Europske unije i treći najveći u cijeloj Europi, iza londonskog i moskovskog.

Iz Westagetea su tom prigodom poručili kako je to još jedna “potvrda važnosti trgovine u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno čak 22 posto svih radnika u državi”. Najavljuju i kako ove godine tamo kreće gradnja hotela.


Tagovi: AVIAPARK EU SHOPPING SHOPPING CENTAR WESTFIELD WESTGATE

NEDAVNO OBJAVLJENO