PREMIJER DANAS O MJERAMA

Plenković: Stimulacijom od 200.000 kuna u Hrvatsku ćemo vratiti 4500 ljudi

Objavljeno, 22. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: VLADA RH / TWITTER / Premijer Andrej Plenković
AUTOR
Redakcijski tekst

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu kako očekuje da će Vladina demografska mjera “Biram Hrvatsku” privući oko 4500 ljudi da se iz inozemstva vrate u državu.

Prema toj mjeri, oni koji se iz EU vrate u Hrvatsku mogu dobiti 200.000 stimulacije od države. Premijer kaže kako je za tu mjeru iduće godine u proračunu predviđeno više od milijardu kuna.

“Netko tko danas u Njemačkoj radi kao vodoinstalater, stekao je znanje, možda računa na veze s domovinom, ima tu prijatelje, obitelj, možda bi želio svoje znanje koje je tamo stekao primijeniti u Hrvatskoj. Ako se želi vratiti i ako mu poslovni plan bude odobren, može dobiti do 200.000 kuna”, rekao je Plenković, kako prenosi Telegram.

To vrijedi i za migracije unutar Hrvatske, pogotovo ako se netko želi iz gradova preseliti u manje razvijena ruralna područja.

“Ako netko želi otići u ruralna područja, na područje Dalmatinske zagore, Like, Banovine, dobit će 150.000 kuna za samozapošljavanje uz dodatnih 25.000 kuna, znači maksimalno 175.000 kuna”, rekao je Plenković i najavio kako će Vlada u četvrtak donijeti tu odluku.


Tagovi: 200.000 KUNA ANDREJ PLENKOVIć BIRAM HRVATSKU MJERE STIMULACIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO