LJUBAVNI BRODOLOM NA SUDU

‘Platio sam joj zube, lagala je da je dijete moje i triput je izbjegla vjenčanje’

Objavljeno, 03. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija je ilustrativna i nema nikakve veze s događajima iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Neobičan slučaj prekida ljubavne veze završio je na sudu te su donesene presude u kaznenom i parničnom postupku.

Bruno i Sandra iz Zagorja bili su u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi, a onda je Sandra odlučila da joj je dosta. No, nije sve išlo tako glatko jer se Bruno s time nije htio pomiriti pa joj je nakon prekida prijetio i nametljivo se ponašao.

Zbog svega je Bruno pravomoćno osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora, a ključni dokaz bilo je gotovo tisuću sms poruka koje je Sandri poslao u godinu i pol. U prosjeku, svaki mjesec stizalo joj je 55 poruka, odnosno nešto manje od dvije dnevno.

“Govorio joj je da bez nje ne želi živjeti, da ga je povrijedila, no da je još uvijek voli i da želi da budu zajedno, da neće odustati od nje, da će počiniti neko zlo ukoliko ga bude ignorirala te da će postati ubojica ili nasilnik ako joj se netko drugi približi(…)

TRAŽILA 40.000 KN

Da će se njih dvoje sudariti s vlakom ili šleperom, da će zajedno živjeti na groblju, da je doživio slom i da mu je sada jasno kako ljudi postaju ubojice, da njegova puška radi jer ju je probao, da će jednog dana eksplodirati i da se boji najgoreg, da se neće moći zaustaviti(…)”, navodi se u presudi.

Sandra je potom privatnom tužbom od Brune zatražila i 40.000 odštete za povredu prava osobnosti, ali sud je tu tužbu na koncu odbacio. Nepravomoćna presuda donesena je u petak, a sud tvrdi kak Sandra nije uspjela dokazati strah i zdravstvene probleme nakon tih prijetnji.

Sutkinja je zaključila kako nema dokaza da je Sandra zbog tih događaja ikad potražila stručnu pomoć specijalista psihijatra

Osim toga, i Bruno je tužio Sandru za povredu prava osobnosti tvrdeći kako mu je “neistinito navodila kako je on otac njezina djeteta, a znala je da to nije istina”.

“Bruno smatra kako mu je Sandra povrijedila prava osobnosti i jer mu je u više navrata obećavala vjenčanje, što je on vjerovao te je u više navrata obavio pripremne radnje oko organizacije vjenčanja, a ona je čak u tri navrata izigrala obećanje. Bruno je pritom pretrpio grubu povredu ugleda i časti”, tvrdio je.

KUPIO JOJ MOBITEL

“Nakon što smo prekinuli, Sandra mi je slala sms poruke kojima me je provocirala, a ja sam na njih odgovarao malo žestoko jer sam u to vrijeme bio ljut jer me je iskoristila. Platio sam joj popravak zubi, kupio joj mobitel, odjeću i vozio po bolnicama, a ona meni na kraju tako”, svjedočio je Bruno.

Sutkinja je u petak, nakon provedenog postupka, zaključila kako nema dokaza da je Sandra zbog tih događaja ikad potražila stručnu pomoć specijalista psihijatra, pri čemu je “neuvjerljiva njezina tvrdnja da medicinsku dokumentaciju nije dostavila u spis jer ju nitko nije tražio da dostavi”.

“Kako je za utvrđivanje navedenih činjenica potrebno stručno znanje kojim sud ne raspolaže, bilo je potrebno izvesti dokaz vještačenjem po liječničkom vještaku, izvođenje kojeg dokaza nije predložila niti u tužbi, niti tijekom postupka, a u postupku je angažirala odvjetnika”, zaključila je općinska sutkinja.

Presuda je nepravomoćna i Sandra se na nju može žaliti.


Tagovi: LJUBAVNI PREKID LJUBAVNICI PRESUDA VJENčANJE ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO